Poliţia Română – 110 PERSOANE PUSE SUB SUPRAVEGHERE JUDICIARĂ, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ

Media 10:56 am - 6 septembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Poliţia Română – 110 PERSOANE PUSE SUB SUPRAVEGHERE JUDICIARĂ, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ

² În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 110 persoane şi au fost înregistrate 19 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

 ² Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

În perioada  28 august – 4 septembrie a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 110 persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 18 persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu şi faţă de 92 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost înregistrate 19 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită cu măsura arestării preventive (în 12 cazuri), în condamnare cu suspendare (într-un caz) şi executarea pedepsei închisorii ( în 3 cazuri).

De asemenea, din arest la domiciliu în arestare preventivă (două cazuri), şi în condamnare cu suspendare (într-un caz).

* * *

Cu titlu exemplificativ:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava :

La data de 28 august a.c., Judecătoria Suceava a dispus înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestării preventive, faţă de un bărbat, de 53 de ani, din municipiul Suceava.

Din cercetări a reieşit că, în timp ce se afla sub control judiciar, cel în cauză, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, fiind depistat pe raza municipiului Suceava, în timp ce deţinea 4000 de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă extracomunitară.

Comentariile sunt inchise.