PNL SUSȚINE ADOPTAREA LEGII REFERITOARE LA MĂRIREA SALARIILOR BUGETARILOR, DAR SOLICITĂ UN STUDIU DE IMPACT PRIVIND APLICABILITATEA REALĂ ȘI EFECTIVĂ A LEGII

Media 9:03 pm - 11 noiembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru PNL SUSȚINE ADOPTAREA LEGII REFERITOARE LA MĂRIREA SALARIILOR BUGETARILOR, DAR SOLICITĂ UN STUDIU DE IMPACT PRIVIND APLICABILITATEA REALĂ ȘI EFECTIVĂ A LEGII

Partidul Național Liberal nu s-a opus, nu se opune și nu se va opune niciodată măsurilor prin care se prevede majorarea salariilor pentru toate categoriile de salariați din sistemul bugetar.

PNL susține majorarea salariilor tuturor bugetarilor, cu amendamentul că, în acest moment, nu există un studiu de impact fundamentat privind implementarea acestei măsuri, iar Ministerul de Finanțe a arătat că o astfel de măsură nu este sustenabilă și ar crea un deficit bugetar de 5 miliarde de lei pentru anul 2016.

Având în vedere aceste elemente, ne exprimăm îngrijorarea că există posibilitatea afectării indicatorilor macroeconomici ai României, în lipsa unei dezbateri transparente, responsabile și dispunând de toate cifrele relevante în acest sens. PNL dorește ca o astfel de măsură să fie și aplicabilă, pentru ca oamenii să nu mai fie păcăliți de PSD din rațiuni strict electorale și populiste.

Totodată, avem în vedere faptul că, în acest moment, România are un guvern interimar, iar în prezent încă nu există un proiect de buget pentru anul 2016, o lege a salarizării unitare şi niciun acord cu instituţiile financiare internaţionale.

Vom solicita noului Guvern să analizeze impactul pe care îl va avea Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.35/2015 privind salarizarea pe 2015 și să evalueze cu prioritate această situație atunci când va elabora proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2016.

Alina Gorghiu,

Co-președinte PNL

Comentariile sunt inchise.