Exercitare acţiune disciplinară judecători – Curtea de Apel Craiova, Tribunalul Mehedinţi

Media 9:27 pm - 11 noiembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Exercitare acţiune disciplinară judecători – Curtea de Apel Craiova, Tribunalul Mehedinţi

Inspectorii judiciari din cadrul Direcției de inspecție judiciară pentru judecători au dispus, prin rezoluția din 4 noiembrie 2015, exercitarea acțiunii disciplinare față de: Mihaela Elisabeta COTORA – președintele Curții de Apel Craiova, Constantin IRIZA – judecător la Curtea de Apel Craiova și Corneliu POPESCU – președintele Tribunalului Mehedinți, pentru abaterea disciplinară prevăzută de  art. 99 lit. l) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În motivarea acțiunii disciplinare s-a reținut că doamna judecător Mihaela Elisabeta COTORA a manifestat interes în aflarea componenței comisiei de examinare a concursului pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor și a întreprins demersuri succesive în vederea influențării membrilor acesteia.

Domnii judecători Constantin Iriza și Corneliu Popescu, în considerarea relațiilor de subordonare față de președintele Curții de Apel Craiova și în scopul favorizării candidaților agreați de acesta, au intervenit în acest sens prin sugestionarea directă a membrilor comisiei de examinare.

Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză.

Compartimentul de Informare Publică și Relații cu Mass Media

Comentariile sunt inchise.