Noi cursuri de calificare gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

Media 4:54 pm - 16 octombrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Noi cursuri de calificare gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Călărași organizează din această lună noi cursuri de calificare  gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Potrivit unui comunicat remis marți de AJOFM Călărași, în luna octombrie a acestui an, 70 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă pot urma gratuit unul dintre cele 5 cursuri de formare profesională organizate de agenție, pentru meseriile de:  operator introducere, validare și prelucarare date, ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație, maseur, cosmetică sau comunicare în limba engleză.   
 
Cursurile de derulează pe o perioadă între 45 și 90 de zile, minimul de studii solicitat pentru înscriere fiind de școală generală – pentru cursurile de ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație și operator introducere, validare și prelucrare date, iar pentru cursurile de maseur, cosmetică și comunicare în limba engleză solicitanții trebuie să aibă finalizat liceul. 
 
Programele de formare profesională asigură inițierea, calificarea, recalificarea, perfecționarea și specializarea persoanelor în căutarea unui loc de muncă.
 
Formarea profesională se face ținând seama de cerințele de moment și de perspectivă ale pieței muncii și în concordanță cu opțiunile și aptitudinile individuale ale persoanelor respective.
 
În perioada 1 ianuarie -30septembrie 2012, AJOFM Călărași a desfășurat 40 programe de formare profesională, dintre care 19 finanțate din bugetul asigurărilor pentru șomaj, iar 21 finanțate din fonduri europene.
 
Din totalul celor 40 programe de formare profesională, 27 au fost organizate prin Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Călărași, iar 13 prin furnizori de formare profesională autorizați conform legii.
 
Numărul participaților la cursurile organizate de AJOFM Călărași în perioada menționată  a fost de 633 șomeri, din care 325 șomeri proveniți din mediul rural. 

Comentariile sunt inchise.