Municipiul Călărași – acțiune pentru reducerea riscului rutier

Media 2:52 pm - 13 februarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Municipiul Călărași – acțiune pentru reducerea riscului rutier

64 de sancțiuni contravenționale aplicate și 19 permise de conducere reținute de polițiștii rutieri, în timpul unei acțiuni desfășurate pe raza municipiului Călărași 

Polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică au desfășurat, în ziua de 12 februarie a.c., în intervalul orar 0800 – 1200 și 1600 – 2000, acțiuni în trafic, pe raza municipiului Călărași, pentru prevenirea infracțiunilor și combatere a principalelor cauze ale accidentelor rutiere.

Prin activitățile desfășurate, polițiștii au urmărit impunerea unui climat de ordine și disciplină în traficul rutier și prevenirea activităților infracționale, prin reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, conștientizarea opiniei publice asupra riscului rutier.

Au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 19 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 17 pentru abaterile comise de pietoni, 9 pentru opriri/staționări neregulamentare, 8 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Polițiștii au reținut 19 permise de conducere, toate pentru neacordarea de prioritate pietonilor.

Astfel de activități vor fi desfășurate în continuare de polițiștii rutieri, pe raza municipiului Călărași, pentru disciplinarea tuturor participanților la trafic, în vederea reducerii riscului de producere a accidentelor de circulație.

***********************
În anul 2012, comparativ cu anul 2011, pe raza municipiului Călărași, s-au produs 30 (+7) accidente grave, în urma cărora 4 (+4) persoane au decedat și 28 (+5) persoane au fost rănite grav. Principalele cauze ale acestor evenimente rutiere au fost traversarea neregulamentară, neacordarea de prioritate pietonilor și neacordarea de prioritate vehiculelor.  

Comentariile sunt inchise.