JANDARMERIA PE ÎNȚELESUL ELEVILOR

Media 10:54 am - 21 ianuarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru JANDARMERIA PE ÎNȚELESUL ELEVILOR

În vederea prevenirii și reducerii fenomenului violenței juvenile, jandarmii călărășeni continuă activitățile desfășurate în instituțiile de învățământ în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași. Activitățile au ca scop informarea și educarea tinerilor pentru adoptarea unui comportament non violent, având ca obiectiv creșterea gradului de siguranță civică în zona instituțiilor de învățământ preuniversitar. 

Astfel, în ziua de 20 ianuarie a.c., jandarmi din cadrul structurii de prevenire și combatere a faptelor antisociale, însoțiți de un reprezentant al Centrulului Județean de Resurse și Asistență Educațională Călărași, au fost prezenți la Școala Generală nr. 2 Modelu.

Pe parcursul celor 2 întâlniri la care au participat elevi ai claselor a XII-a și a VIII-a, au fost prezentate sfaturi preventive pentru promovarea unui comportament civic bazat pe respect reciproc, prevenirea și combaterea violenței, dar și aspecte legate de cunoașterea legislației în domeniul respectării ordinii și liniștii publice. În plus, elevilor le-au fost aduse la cunoștință principalele genuri de fapte cu caracter infracțional sau contravențional comise în incinta și în zona adiacentă unităților școlare, cauzele care favorizează producerea acestora, dar și care sunt pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârșirii acestor fapte.

Totodată, jandarmii au prezentat elevilor misiunile instituției, aspecte din viața profesională, considerând că este necesar ca elevii să fie informați corect și direct, cu privire la posibilitatea îndreptării către o carieră militară.

Activitățile vor continua pe tot parcursul anului de învățământ și sunt subscrise campaniei „Jandarmeria pe înțelesul tuturor” desfășurată la nivel național, ce are drept scop desfășurarea unor acțiuni preventiv-educative în domeniul violenței și discriminării de orice fel.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

Comentariile sunt inchise.