250 locuri de muncă vacante în evidența AJOFM Călărași

Media 9:34 pm - 20 ianuarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru 250 locuri de muncă vacante în evidența AJOFM Călărași

Pentru săptămâna curentă,  în evidența AJOFM Călărași sunt înregistrate un număr de 250 locuri de muncă vacante.

Din totalul acestora, 188 posturi sunt disponibile în domeniul confecțiilor textile, pentru ocupațiile de: confecționer îmbrăcăminte, controlor calitate, tehnolog, călcător, secretară, mecanic mașini cusut și muncitor necalificat .

În domeniul transportului sunt  înregistrate un număr de 53 locuri de muncă vacante, în următoarele meseii/ocupații:  șofer taxi, șofer autobuz, șef coloană auto, tehnician ITP și  impegat auto.  Alte 9 posturi pot fi ocupate de persoanele care dețin una dintre calificările: ospătar, barman, bucătar, vânzător sau asistent registrator.

În conformitate cu prevederile art. 10 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare, angajatorii au obligația de a comunica la AJOFM Călărași toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora. Comunicarea locurilor de muncă vacante se face pe suport hârtie sau în format electronic, pe suport magnetic sau pe e-mail, conform formularului ''Situația privind locurile de muncă vacante''.

De asemenea, angajatorii au obligația  de a comunica Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost declarate la Agenție, în termen de o zi de la ocuparea acestora.

Nerespectarea prevederilor mai sus menționate constituie contravenție, potrivit art. 62 din Legea 250/2013  pentru modificarea și completarea Legii 76/2002 și se sancționează  cu amenda de la 3000 lei la  5000 lei.

Recomandăm angajatorilor, pentru a evita sancțiunile, ca, în termenul prevăzut de lege, să comunice în scris către AJOFM Călărași locurile de muncă vacante, precum și ocuparea posturilor declarate anterior ca fiind vacante.

Transmiterea ofertelor de locuri de muncă vacante, precum și comunicarea privind ocuparea acestora se pot face prin fax la nr. 0242.331.693, prin  e-mail: ajofm@cl.anofm.ro  , la sediul Agenției Locale Călărași, sau la punctele de lucru Oltenița și Lehliu.

Responsabil mass-media,

Simona DONCIU

Comentariile sunt inchise.