IPJ Călăraşi – Buletin de presă

Media 12:37 pm - 17 septembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călăraşi – Buletin de presă

Independenţa – conducătorul autoturismului implicat într-un accident, soldat cu rănirea a două persoane, a părăsit locul faptei

În seara de 15 septembrie a.c., ora 23.40, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia pe strada Unirii, din comuna Independenţa, L. Constantin, de 36 ani, din Călăraşi, a pierdut controlul volanului, autovehiculul răsturnându-se în afara părţii carosabile, pe partea dreaptă.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a lui T. Valentin, de 19 ani, pasager dreapta spate, şi vătămarea corporală uşoară a lui G. Iulian, de 22 ani, pasager stânga spate, ambii din comuna Independenţa, precum şi avarierea autoturismului în proporţie de 90 %.

Conducătorul autovehiculului a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

·                                                     

Luica – dosar penal pentru conducerea unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală

În noaptea de 15/16 septembrie a.c., ora 03:05, agenţi din cadrul posturilor de poliţie Luica şi Şoldanu au oprit în trafic, pe D.J. 403, pe raza comunei Luica, autoturismul marca BMW, înmatriculat în  Bulgaria, condus de B. Marius, de 26 ani, din localitate.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Olteniţa, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

·                                                     

Independenţa – moarte suspectă

Poliţia Municipiului Călăraşi fost sesizată prin SNUAU 112 la data de 15 septembrie a.c., ora 18,21, de P. Iulian, de 20 ani, din comuna Independenţa, cu privire la faptul că mama sa s-a aruncat într-o fântână.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul posturilor de poliţie Independenţa şi Cuza Vodă, însoţiţi de criminalist, care au constatat că P. Aurelia, de 53 ani, din comuna Independenţa, a mers împreună cu prietenul fiului său, D. Dumitru, de 19 ani, cu autoturismul acestuia, la troiţa cu fântână situată la intersecţia D.N. 3 cu D.J. 307 A. După ce au scos o găleată cu apă, femeia i-a cerut tânărului să meargă la maşină, urmând să vină şi ea imediat după ce ia apă. D. Dumitru a observat la scurt timp cum P. Aurelia s-a aruncat în fântână.

Cu ajutorul lucrătorilor ISU cadavrul femeii a fost scos din fântână, fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Călăraşi în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei morţii.

Potrivit declaraţiilor membrilor familiei, P. Aurelia a mai avut o tentativă de sinucidere în urmă cu câţiva ani, fiind salvată de rude.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind moartea suspectă, în care sunt continuate cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul.

·                                                     

Fundulea – suspecţi de furt calificat, prinşi de poliţişti la scurt timp după comiterea faptelor

La data de 15 septembrie a.c., ora 12.30, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea l-au depistat pe P. Anghel, de 48 ani, din localitate, în timp ce se deplasa cu un atelaj-hipo pe strada Grâului, transportând mai multe bucăţi de ţeavă şi fier-beton de diferite dimensiuni.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bunurile au fost sustrase chiar în acea noapte din curtea locuinţei lui I. Ion, de 49 ani, din Bucureşti, situată pe strada Secarei, din oraşul Fundulea.

Poliţiştii au recuperat prejudiciul şi au întocmit în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

·                                                     

În dimineaţa de 16 septembrie a.c., ora 04.30, agenţi de siguranţă publică şi patrulare din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea au prins pe T. Marian, de 62 ani, din localitate, care transporta pe o bicicletă un colac de cablu electric de 150 m.

Din primele verificări efectuate se pare că T. Marin a sustras cablul electric din incinta unei instituţii din Fundulea, instalaţia electrică nefiind sub tensiune.

Prejudiciul cauzat societăţii urmează să fie stabilit şi comunicat ulterior, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Comentariile sunt inchise.