IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 10:09 pm - 7 ianuarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Perișoru – suspect de furt de animale, prins în flagrant de polițiști / bărbatul a fost reținut și arestat preventiv

Agenți din cadrul Postului de Poliție Perișoru au prins în flagrant, în  dimineața de 05 ianuarie a.c., ora 03.20, pe S. Cătălin, de 31 ani, din localitate, care transporta cu un atelaj hipo patru ovine, sustrase dintr-o fermă. Bărbatul a încercat să fugă de polițiști, distrugând cu căruța și un indicator rutier.
Agenții au recuperat prejudiciul, în valoare de 2000 lei, pe care l-au restituit părții vătămate.
Suspectul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și prezentat Judecătoriei Călărași, care a dispus, la data de 06 ianuarie a.c., arestarea sa preventivă.
S. Cătălin a fost depus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.
·                            

Suspecți de furt calificat, prinși de polițiști în timp ce transportau peste 100 de saci cu floarea-soarelui, sustrași dintr-un siloz din Budești

Polițiști din Budești, însoțiți de jandarmi, au depistat în trafic, pe D.J. 301, în zona silozului din localitate, în noaptea de 04/05 ianuarie a.c., în jurul orei 00.10, o autoutilitară, condusă de B. Marin, de 46 ani, din București, constatând că în aceasta se aflau mai mulți saci încărcați cu floarea-soarelui.  
În cabina autoutilitarei a mai fost identificat și D. Marian, de 30 ani, din comuna Vasilați, județul Călărași, agent de paza la societatea comercială care asigura paza silozului din Budești.
Autovehiculul și persoanele depistate au fost conduse la sediul Poliției pentru stabilirea provenienței celor 111 saci cu floarea-soarelui transportați.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că, în seara de 04 ianuarie a.c., paznicii D. Marian, de 30 ani, din comuna Vasilați, D. Ionel, de 31 ani, din comuna Mitreni, și C. Adrian, de 24 ani, din comuna Curcani, județul Călărași, au pătruns prin efracție într-o magazie a silozului, unde au încărcat 5,4 tone de floarea-soarelui în 212 saci, pe care urmau să-i sustragă în două transporturi.
Valoarea prejudiciului produs urmează să fie stabilit și comunicat de administratorul societății păgubite, polițiștii continuând cercetările în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
           
·                            

Călărași – pieton, accidentat ușor în timp ce traversa strada prin loc nepermis

În seara de 05 ianuarie a.c., ora 19.00, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Duster, pe strada Eroilor, din municipiul Călărași, G. Emil, de 41 ani, din localitate, a accidentat ușor pe G. Tudor, de 60 ani, din comuna Ștefan Vodă, județul Călărași, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pietonul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza stării avansate de ebrietate și i-au fost recoltate probe biologice de sânge.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.
·                            

Fundulea – dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului

Agenți din cadrul Poliției Orașului Fundulea au depistat în trafic, în seara de 05 ianuarie a.c., pe raza localității, pe S. Alexandru, de 57 ani, din București, care conducea pe D.N. 3, autoturismul marca Dacia Logan, prezentând o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.
           
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Lehliu-Gară pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.
·                            

În ziua de 06 ianuarie a.c., ora 10.15, polițiști din Fundulea l-au depistat pe B. Lucian, de 25 ani, din comuna Sohatu, județul Călărași, în timp ce conducea pe D.J. 402 A, în localitatea Fundulea, un autoturism VW, ale cărui numere de înmatriculare provizorie erau expirate din 2010. Bărbatul de la volan nu poseda nici permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

·                            
 
Curcani – suspect de tâlhărirea unor minor, arestat preventiv

Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Curcani au reținut și prezentat Judecătoriei Oltenița, la data de 04 ianuarie a.c., cu propunerea de arestare preventivă, pe S. Daniel, de 18 ani, din comuna Curcani, suspect de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.
Tânărul este suspectat că, în ziua de 01 ianuarie a.c., a deposedat prin violență pe doi minori, de 11 ani, care se aflau la colindat, de suma de 85 lei.
După comiterea faptei suspectul s-a sustras cercetărilor, fiind depistat și reținut ulterior de polițiști, care au reușit să recupereze o parte din prejudiciu.
Cercetările sunt efectuate în continuare, cu suspectul în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Comentariile sunt inchise.