IPJ Călărași – buletin de presă

Media 9:54 pm - 12 decembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – buletin de presă

Mandat de executare a pedepsei închisorii și de arestare preventivă, puse în aplicare de către polițiști 

În ziua de 11 decembrie a.c., agenții de poliție din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Călărași, Compartimentului Urmăriri au depistat și reținut pe D. Adrian, de 38 ani, din Municipiul Călărași, pe numele căruia Judecătoria Călărași a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru comiterea de infracțiuni la Legea nr. 59/1934 asupra cec-ului.
Bărbatul a fost depus la Penitenciarul Slobozia.

·                           

Ieri, 11 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale, Compartimentului Urmăriri, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Postului de poliție Modelu, au depistat și reținut pe F. Nicolae, de 27 ani, din Comuna Modelu, județul Călărași, pe numele căruia Tribunalul Călărași a emis un mandat de arestare preventivă pentru30 zile pentru comiterea de infracțiuni de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.
Bărbatul a fost depus în cadrul Centrului de Reținere și Arest Preventiv Călărași.
·                             
Accidente rutiere produse pe fondul nerespectării prevederilor legale de către pietoni
 
În ziua de 11 decembrie a.c., ora 11.09, C. Viorel, de 24 ani, din Municipiul Călărași, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia, pe strada Stadionului, din Municipiul Călărași, a surprins și accidentat pe M. Constanța, de 51 ani, din aceeași localitate, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis și fără să se asigure.  
În urma accidentului femeia a fost transportată la Spitalul Județean Călărași, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Polițiștii au stabilit că șoferul autoturismului posedă permis de conducere categoriile B, BE și CE, din anul 2006, iar fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin parchet.
·                             

În decursul aceleiași zile, în jurul orei 17.45, pe Șoseaua Călărași din Municipiul Oltenița, s-a produs un eveniment rutier în următoarele împrejurări:
Conducătorul auto M. Alexandru, de 19 ani, din Municipiul Călărași, în timp ce conducea autoutilitara marca Renault, a accidentat pe P. Vasile, de 32 ani, din Comuna Sarichioi, județul Tulcea, care în calitate de pieton s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
P. Vasile a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale și nu a necesitat internarea.
Conducătorul auto M. Alexandru posedă permis de conducere categoriile BE și CE, din anul 2012, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ și i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin parchet.

 
Neadaptarea vitezei la condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă – cauză a accidentelor de circulație

În ziua de 11 decembrie a.c., ora 18.54, C. Nicușor, de 29 ani, din Orașul Budești, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, pe D.N 4, în interiorul   localității Frumușani, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă) și încercând să evite coliziunea cu un autoturism care circula înaintea sa, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu autoturismul marca Fiat, condus de T. Vasile, de 30 ani, din Comuna Frumușani.
În urma evenimentului rutier  a rezultat avarierea celor două autoturisme și rănirea ușoară a lui: C. George, de 32 ani, din Orașul Budești, A. Marian, de 30 ani, din Comuna Crivăț și C. Costel, de 38 ani, din Comuna Frumușani, pasageri în ambele autoturisme, care au fost transportați la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
          
·                             
 
În seara zilei de 11 decembrie a.c., ora 22.30, E. Ionel, de 31 ani, din Comuna Comana, județul Giurgiu, a condus autovehicul marca VWG Transporter, pe DN 3,  în afara localității Plevna, județul Călărași și nu a adaptat viteza la condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, pierzând controlul asupra direcției de mers și intrând în coliziune cu autoturismul marca Ford, condus regulamentar de O. Gheorghe, de 51 ani, din Municipiul Călărași.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a lui O. Constantin, de 55 ani, pasager în autoturismul marca Ford și a conducătorului auto O. Gheorghe.
În ambele evenimente rutiere, conducători auto implicați posedă permise de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatele au fost negative
Polițiștii au întocmit dosare penale, urmând a se propune soluție prin parchet.

·                           
 
La volanul autoturismului cu o alcoolemie peste limita legală
 
În ziua de 12 decembrie a.c., ora 01.00, patrula auto formată din agenți de poliție din cadrul Biroului Ordine Publică Urban Oltenița a oprit pentru control, pe strada Tineretului, din Municipiul Oltenița, autoturismul marca Chevrolet, condus de P. Pantilimon, de 57 ani, din Municipiul Oltenița.
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care P. Pantilimon a fost condus la spital, unde i s-a recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În continuare se efectuează cercetări față de conducătorul auto sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile  publice cu o alcoolemie peste limita legală, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție prin parchet.

Comentariile sunt inchise.