IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 12:18 pm - 23 decembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Articole pirotehnice, confiscate de polițiști

În timpul activităților desfășurate în cadrul acțiunii Foc de artificii, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Călărași au identificat, în ziua de 20 decembrie a.c., pe M. Gigi, din municipiul Călărași, care deținea și comercializa, fără drept, în piața „Big Orizont”, articole pirotehnice din clasa a II a.

Asupra sa s-au găsit 600 de petarde, care au fost ridicate de polițiști în vederea cercetărilor care se efectuează în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea fără drept a oricărei operațiuni cu articole pirotehnice, conform prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Pentru prevenirea oricăror incidente determinate de folosirea neautorizată a articolelor pirotehnice, polițiștii reamintesc cetățenilor următoarele prevederi legale în această materie:

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și a mediului.

În categoria 1 sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distracție foarte mici de tipul artificiilor (de exemplu: Steluțe; Lumânări scânteietoare; Jerbe cu scântei; Minifacle; Minisori; Inele de foc; Sateliți etc.).

Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

Este interzisă comercializarea articolelor pirotehnice către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege – 16 ani. Fapta constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 1 an.

·                             

Călărași – suspecți de tâlhărirea unui bărbat, pe stradă, arestați preventiv

Urmare a informării noastre (buletin de presă nr. 473 din 20 decembrie a.c.) privind identificarea și reținerea de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Călărași a doi tineri, suspectați de comiterea infracțiunii de tâlhărie, în ziua de 20 decembrie a.c., N. Gigel, de 20 ani, și M. Emil, de 20 ani, ambii din municipiul Călărași, au fost prezentați Judecătoriei Călărași, cu propunerea de arestare preventivă.

În seara de 18 decembrie a.c., în jurul orei 23,00, aceștia l-au imobilizat și deposedat, pe stradă, pe M. Valentin, de 54 ani, de o sumă de bani. Suspecții au urmărit victima după ce s-au aflat la același bar de pe raza municipiului Călărași.

Magistrații au emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind depuși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Pentru reducerea victimizării din infracțiunile de tâlhărie, recomandăm cetățenilor să evite deplasările pe trasee situate în zone mai puțin circulate, mai ales pe timpul nopții, și să nu se afișeze ostentativ cu obiecte de valoare (bijuterii, telefoane mobile) sau sume de bani!

·                             

Alexandru Odobescu – arestat preventiv pentru violare de domiciliu, tâlhărie și viol

Polițiștii au reținut și l-au prezentat magistraților pe un tânăr de 20 ani, din comuna Alexandru Odobescu, suspectat de violarea și tâlhărirea unei femei vârstnice.

În dimineața de 21 decembrie a.c., Secția 6 Poliție Rurală Grădiștea a fost sesizată prin SNAU 112 cu privire la faptul că o femeie de 77 de ani din localitatea Nicolae Bălcescu a fost victima unei infracțiuni de viol.

Polițiștii au demarat de îndată cercetările în cauză, constatându-se că, in noaptea de 20/21 decembrie a.c., M. Ionuț, de 20 ani, din comuna Alexandru Odobescu, satul Nicolae Bălcescu, a pătruns fără drept în locuința părții vătămate,

cu care a întreținut raporturi sexuale, împotriva voinței acesteia, și a tâlhărit-o de suma de 250 lei.

Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat, la data de 22 decembrie a.c., Judecătoriei Călărași, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de început urmărirea penală pentru infracțiunile de violare de domiciliu, viol și tâlhărie.

M. Ionuț a fost depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Călărași.

·                             

Infracțiuni rutiere, constatate de polițiști în timpul activităților desfășurate pentru reducerea riscului rutier pe drumurile publice din județul Călărași

– În după-amiaza de 20 decembrie a.c., în jurul orei 16:20, agenți din cadrul Postului de Poliție Sărulești au depistat în trafic un moped, condus de G. Ion, de 43 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.  

– În seara de 20 decembrie a.c., în jurul orei 18:10, agenți din cadrul Postului de Poliție Sărulești au depistat pe D.J. 402 un autoturismul marca Dacia, condus de Z. Costel, de 37 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.

– În seara de 21 decembrie a.c., ora 17:10, pe D.J. 100, pe raza comunei Frumușani, a fost depistat un autoturism marca Dacia Logan, condus de G. Gheorghe, de 66 ani, din localitate, care prezenta o concentrație alcoolică de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În toate aceste situații au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

·                             

Mandat, pus în executare de polițiști

În ziua de 20 decembrie a.c., ora14,30, pe raza comunei Mitreni, a fost prins  M. Marian, de 41 ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Oltenița a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Bărbatul, condamnat la 8 luni de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere, a fost preluat de polițiștii Compartimentului Urmăriri Călărași în vederea depunerii sale în penitenciar.

Comentariile sunt inchise.