COMUNICAT DE PRESĂ ȘEDINȚĂ DE GUVERN Sprijin acordat agricultorilor pentru achiziționarea motorinei

Media 4:15 pm - 10 februarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru COMUNICAT DE PRESĂ ȘEDINȚĂ DE GUVERN Sprijin acordat agricultorilor pentru achiziționarea motorinei

Sprijinul acordat agricultorilor pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorizei utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare, va fi aplicat și în acest an.
Printr-o Hotărâre adoptată astăzi, Guvernul a alocat suma de 338,8 milioane de lei pentru plata ajutorului de stat, în anul 2016, pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.
Fondurile se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate MinisteruluiAgriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2016.

Informații suplimentare:
Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată în 2014 (prin Hotărârea Guvernului 1174/ 2014). Valoarea maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3.334 miliarde de lei.
Schema de ajutor de stat a fost elaborată în baza Regulamentului (UE) nr.651/2014 al Comisiei de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piața internă în aplicarea articolelor 107 și 108 din tratat și este exceptată de la obligația notificării către CE.
Pentru anul 2015, suma alocată de la buget pentru plata ajutorului de stat a fost de 377,4 milioane lei.

Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost postat spre consultare publică la adresa:
http://www.madr.ro/proiecte-de-acte-normative.html?start=10

Biroul de presă

Comentariile sunt inchise.