Administratorul Complexului ZOO, Udrea Marian, continuă seria dezvăluirilor despre „pregătirea terenului” pentru controlul Gărzii de Mediu și despre cum se ”scurge” motorina din gestiunea complexului, în rezervoarele autoturismelor directoarei și altor clienți de casă

Media 10:05 pm - 11 iunie, 2022 0

Despre riscul poluării pânzei freatice cu păcura scursă din bazinele care au fost tăiate pentru fier vechi din dispoziția conducerii complexului, arătăm că Media Călărași a mai scris anterior și chiar s-a adresat prefectului județului Călărași și altor organe ale statului, pentru a efectua verificările de rigoare, sperând că cei care au atribuții în domeniul protejării mediului înconjurător, își vor lua slujbele în serios.

Din imaginea pe care am publicat-o, considerăm că nici nu există dubii că păcura băltea la suprafața solului în incinta Grădinii Zoologice, despre care conducerea complexului nu a prezentat până în prezent un punct de vedere oficial.

Precizăm însă că am primit de la Instituția Prefectului Județului Călărași informarea care i-a fost transmisă de Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Călărași, din care rezultă că a verificat sesizarea prefectului, ocazie cu care au fost identificate 2 biute (n.r. mormane/ridicări de pământ frecvent întâlnite în poligon) în construcție, fapt pentru care, în acea zonă erau prezente depozitări de deșeuri din construcții și demolări necesare definitivării formării celor 2 biute, dar și alte deșeuri vegetale.

Aici apare marea problemă a celor care au efectuat verificările, pentru că respectivul control a fost anunțat, iar conducerea complexului a luat rapid măsuri să formeze cele 2 biute chiar pe locul unde băltea păcura pe suprafața solului.

Și nu spunem noi că reprezentanții Comisariatului Județean Călărași au fost mână în mână cu conducerea complexului, ci administratorul Udrea Marian este cel care i-a dat de gol atunci când a spus că „ieri a venit cu lugu lugu (n.r. directoarea complexului) ca să facem curat acolo (n.r. locul unde băltea păcura) ca vine mediu… la mine nu-i de lugu lugu … că eu oricum îmi fac treaba și cu lugu lugu și fără lugu lugu….”.

Sursele noastre ne-au informat că directoarea complexului a început să facă unele investigații după publicarea articolului, pentru a afla cine ar fi putut să pună imaginea la dispoziția presei, având anumite bănuieli care nu i-au fost confirmate.

Din adresa care ne-a fost remisă, rezultă că reprezentanții comisariatului nu au fost surprinși de construirea celor 2 biute și nici nu au solicitat lămuriri conducerii complexului privind scopul formării lor chiar în zona în care băltea păcura la suprafața solului, mai ales că cetățenii municipiului nici nu au fost informați că s-ar muta poligonul de tragere în incinta Grădinii Zoologice.

De asemenea, precizăm că am publicat imagini și cu utilajul folosit la formarea celor 2 biute, înmatriculat în comuna Cuza-Vodă, care a lucrat cu spor înaintea controlului de la mediu pentru formarea mormanelor de pământ, ceea ce confirmă realitatea informațiilor pe care le-am publicat, dar și credibilitatea surselor noastre.

Administratorul Udrea Marian a mai făcut o dezvăluire importantă pentru organele de cercetare referitoare la modul fraudulos în care combustibilul aflat în gestiunea complexului, se „scurge” în rezervoarele autoturismelor proprietatea directoarei Blebea Valentina Georgiana și a altor persoane, fiind vorba de carduri de combustibil.

„E speriată pentru că știe că eu știu tot, tot și aici si la cabinet…. eu știu tot …peste tot, dar eu nu ma bag că nu mă interesează…. dacă tu mă lași in pace …., mă lași in pace…. dacă nu mă lași în pace, vezi tu adevărata față.… ieri a venit cu lugu lugu ca să facem curat acolo ca vine mediu .… la mine nu-i de lugu lugu că eu oricum îmi fac treaba și cu lugu lugu și fără lugu lugu …. da sunt chestii care eu sunt convins ca vor ieși la iveală tot așa … oricât de mult ar ascunde ei kkt-ul … 45 de litri de motorină i-a luat ei și i-a băgat la Tuareg .… 43 litri de motorină i-a dat lu’ ăla, lu’ Dani ăla … astăzi a venit Mihaela, consiliera lui Dulce cu ăla… consilierul lui Dulce …cu Marius… a venit doctora (n.r. directoarea Blebea) și mi-a cerut cardul de la mașina aia (n.r. auto CL-16-PMC) … zice: să îmi dai cardul de motorină că a zis domnul primar ca să le facem plinul … cardul ăla…deci…astăzi nu s-a mai întors înapoi…cardul”.

Pe această cale îl invităm pe împuternicitul adjunct al Poliției municipiului Călărași, comisar șef Ivănuș Răzvan George, să se sesizeze la fel de urgent cum a făcut-o în cazul articolului cu iedul aflat la un comisar de poliție și să ia măsurile legale pentru că nu mai poate pune la îndoială sursa noastră, care este administratorul Complexului ZOO, Udrea Marian, care a fost angajat la începutul anului 2022 de directoarea Blebea Valentina Georgiana, fiind omul de încredere al acesteia.

Lasă răspuns »