COMUNICAT DE PRESĂ AL PNL: DACIAN CIOLOȘ CORESPUNDE CRITERIILOR DE PROFESIONALISM ȘI INTEGRITATE IMPUSE DE SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ

Media 7:42 pm - 10 noiembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru COMUNICAT DE PRESĂ AL PNL: DACIAN CIOLOȘ CORESPUNDE CRITERIILOR DE PROFESIONALISM ȘI INTEGRITATE IMPUSE DE SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ

Partidul Național Liberal își menține poziția exprimată în urma consultărilor cu președintele Klaus Iohannis cu privire la formarea unui nou Guvern.

Nominalizarea lui Dacian Cioloș în calitatea de prim-ministru desemnat, făcută conform prevederilor constituționale de către președintele Klaus Iohannis, corespunde criteriilor de profesionalism și intergritate impuse de societatea românească.

PNL așteaptă cu interes prezentarea echipei guvernamentale pe care premierul desemnat urmează să o înainteze Parlamentului. Știm că misiunea sa nu este una ușoară și că va trebui să convingă o majoritate parlamentară care să susțină acest Guvern de tehnocrați.

PNL are o serie de priorități de guvernare pe care le-a exprimat de-a lungul timpului regăsite atât în Parlament în inițiativele legislative, cât și în programul de guvernare al PNL, pe care dorim să le agreăm cu noul Cabinet.

În acest sens, avem convingerea că atât noua echipă guvernamentală, cât și programul de guvernare, vor fi creionate pentru binele public. Vom susține acest Cabinet atât timp cât va face bine pentru România.

PNL nu a exclus asumarea guvernării și responsabilitatea formării unui guvern politic, însă am înțeles rațiunea și necesitatea instalării unui Guvern tehnocrat în acest moment de criză politică și am trecut peste varianta avansată inițial privind organizarea de alegeri anticipate.

Ionuț Stroe, 

Purtător de cuvânt al PNL

Comentariile sunt inchise.