COD PORTOCALIU DE VISCOL!ATENŢIE CUM CIRCULAŢI!

Media 9:57 pm - 15 ianuarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru COD PORTOCALIU DE VISCOL!ATENŢIE CUM CIRCULAŢI!

Poliţiştii rutieri recomandă prudenţă în conducerea autovehiculelor, în condiţiile avertizării meteorologice cod portocaliu de viscol pentru judeţul Călăraşi.

În perioada 16.01.2016, ora 20,00 – 17.01.2016, ora 20,00, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod portocaliu de ninsoare şi viscol, cu intensificări ale vântului la rafală de 70-80 km/h şi scăderea vizibilităţii sub 50 metri, valabilă inclusiv pentru judeţul Călăraşi.

În aceste condiţii, pentru salvarea de vieţi omeneşti şi preîntâmpinarea oricăror evenimente negative, poliţiştii rutieri recomandă limitarea sau chiar sistareadeplasărilor pe drumurile publice pentru această perioadă!

Dacă este absolut necesară deplasarea cu maşina, conducătorii auto trebuie să conştientizeze că e obligatorie dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă şi să verifice ca sistemul de climatizare-dezaburire să fie funcţional. 

Dotaţi-vă, de asemenea, cu lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, telefon mobil cu baterie suplimentară pentru a putea solicita sprijin echipelor de intervenţie în caz de nevoie!

Dacă porniţi la drum în aceste condiţii, trebuie să luaţi în calcul că, în cazurile în care situația efectivă din teren o va impune, există posibilitatea închiderii circulației pe anumite drumuri sau tronsoane de drum.

În această situaţie, recomandăm conducătorii auto să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Poliţiştii rutieri sunt la datorie pentru salvarea de vieţi omeneşti!

COMPARTIMENT RELAŢII PUBLICE

Comentariile sunt inchise.