CAMPANIA „Şi TU poţi deveni POLIŢIST!”

Media 7:46 pm - 15 octombrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru CAMPANIA „Şi TU poţi deveni POLIŢIST!”

LiceeElevii claselor X-XI din cadrul Liceului Teoretic Matei Basarab, din comuna Mânăstirea, Liceul Tehnologic Ion Ghica Olteniţa şi Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Olteniţa, toate din judeţul Călăraşi, au primit astăzi vizita poliţiştilor.

Poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi Serviciului Resurse Umane Călăraşi, s-au întâlnit cu aproximativ 100 de elevi din clasele X – XI ai liceelor din municipiul Olteniţa şi comuna Mânăstirea, în cadrul Campanei „Şi TU poţi deveni POLIŢIST!”.

Deoarece crearea carierei profesionale este un proces care se desfăşoară de-a lungul vieţii, începând de timpuriu, cu traseul educaţional, şi continuând cu cel profesional, poliţiştii au considerat că este oportun ca elevii să fie informaţi corect şi direct, cu privire la posibilitatea îndreptării către meseria de poliţist.

Poliţiştii le-au explicat elevilor ce implică activitatea oamenilor legii şi au exprimat dorinţa ca un număr cât mai mare de tineri pregătiţi să aleagă să se îndrepte către instituţia Poliţiei, pentru a contribui la siguranţa şi liniştea cetăţenilor, la salvarea de vieţi omeneşti şi de bunuri aparţinând avutului public sau privat.

Elevilor le-a fost prezentat un material video de prezentare a Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, intitulat „Pregătire europeană- Poliţisat european.”

Activităţile de promovare a profesiei de poliţist vor avea loc şi în perioada următoare, poliţiştii urmând a fi prezenţi în toate liceele din judeţul Călăraşi, atât în mediul urban cât şi rural.

Licee

Comentariile sunt inchise.