Călărași – Măsuri întreprinse pentru buna desfășurare a alegerilor pentru Parlamentul României

Media 2:13 pm - 6 decembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Călărași – Măsuri întreprinse pentru buna desfășurare a alegerilor pentru Parlamentul României

În județul Călărași, peste 800 de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor vor acționa pentru asigurarea ordinii publice și paza secțiilor de votare cu ocazia alegerilor pentru Camera Deputaților și Senatului, din data de 09 decembrie

Paza celor 234 de secții de votare, organizate în 196 de localuri, va fi asigurată de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, lucrători pentru situații de urgență și angajați ai celorlalte structuri teritoriale ale M.A.I..

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași funcționează comandamentul operațional județean format din șefii structurilor teritoriale ale M.A.I. și ofițeri desemnați pentru monitorizarea situației operative și a evenimentelor înregistrate, care vor coordonata toate acțiunile efectivelor din teren.

Au fost constituite echipe de polițiști pentru verificarea, cercetarea și soluționarea sesizărilor atât în mediul urban, cât și în cel rural, fiind prevăzute și rezerve de intervenție, formate din polițiști și jandarmi.

Oamenii legii atrag atenția că, potrivit hotărârii B.E.C.nr. 14 D din 11.10.2012, în ziua votării, între orele 07.00 – 21.00, sunt interzise comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice pe o distanță de 500 metri în jurul localului secției de votare!

Pentru informarea, prevenirea și conștientizarea cetățenilor asupra sancțiunilor aplicate în cazul nerespectării legislației în vigoare se derulează în continuare campania „Tu decizi!Votează legal!”.
 
Ofițerii, care au în responsabilitate zonele urbane și rurale din județ, vor lua măsuri de postare la fiecare secție de votare, în locuri vizibile, a afișelor cu mesajul campaniei, astfel încât toți cetățenii să conștientizeze riscurile încălcării legislației electorale.

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI

Comentariile sunt inchise.