Buletin de presa – IPJ Calarasi

Media 1:07 pm - 15 ianuarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presa – IPJ Calarasi

Săruleşti – reţinut pentru tâlhărie

Poliţiştii Secţiei 8 Tămădău Mare au reţinut un bărbat bănuit că a tâlhărit o persoană pe o stradă din comuna Săruleşti.

La data de 14 ianuarie 2016, poliţiştii din Săruleşti au fost sesizaţi de un bărbat de 52 ani, din localitate, despre faptul că a fost deposedat prin violenţă de o sumă de bani şi de alte produse. 

Oamenii legii au demarat de îndată cercetările şi au prins pe C. Marin, de 33 ani, care se afla sub influenţa alcoolului şi ar acosatat victima pe o stradă din comuna Săruleşti, pe care a lovit-o şi ar fi deposedat-o de 600 lei şi de un bax cu băuturi alcoolice.

Faţă de persoana bănuită a fost dispusă măsura reţinerii sub aspectul săvârşii infracţiunii de tâlhărie, fiind depusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

•  

Gălbinaşi – urmărit, prins de poliţişti

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi, Secţiei 5 Gălbinaşi, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi au prins, la data de 14 ianaurie 2016, pe un bărbat de 44 ani, din comuna Gălbinaşi, urmărit pentru sustragere de la executarea pedepsei cu închisoarea.

S. Marian, condmanat de Judecătoria Olteniţa la 90de zile de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt de energie electrică, a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia.

•  

Reţinuţi de poliţişti pentru braconaj cinegetic

Poliţiştii Serviciului Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi au reţinut, la data de 14 ianaurie 2016, doi bărbaţi din comuna Dorobanţu, bănuiţi de comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic.

C. Mitică, de 43 ani, și C. Florin, de 47 ani, au fost prinşi în flagrant la data de 02 ianaurie 2016, în timp ce transportau o căprioară decedată, valoarea prejudiciului declarat de administratorul fondului de vânătoare fiindde 9000 lei.

Persoanele bănuite au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

•  

Chiselet – reţinut de poliţişti pentru furt din dependinţe gospodăreşti

Cercetările efectuate de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa şi Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au condus la identificarea lui T. Mihai, de 22 ani, din comuna Chiselet, bănuit de furtul mai multor bunuri din anexa unui imobil din localitate.

În fapt, în noaptea de 07/08 ianuarie 2016, acesta ar fi pătruns prin efracţie în dependinţa unei locuinţe de pe raza comunei Chiselet şi ar fi sustras bani, haine şi produse alimentare.

Tânărul bănuit de comiterea furtului a fost reţinut de poliţişti, la data de 14 ianuarie 2016, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi. 

•  

Budeşti – identificat de poliţişti după ce a lovit o persoană cu maşina şi a părăsit locul accidentului

Poliţiştii rutieri au identificat cu operativitate un bărbat, care a condus un autoturism deşi se afla sub influenţa alcoolului şi nu posedă permis, a lovit un pieton şi a părăsit locul accidentului.

În seara de 14 ianuarie 2016, I. Mihai, de 27 ani, din comuna Şoldanu, a condus un autoturism pe raza oraşului Budeşti şi a accidentat pe S. Nineta, de 37 ani, din localitate, care se deplasa la marginea părţii carosabile.

Bărbatul a fugit imediat de la locul accidentului, fiind urmărit şi prins de poliţiştii rutieri, la scurt timp, pe raza comunei Frumuşani. 

Verificările efectuate au relevat că acesta nu posedă permis de conducere şi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Olteniţa, unde a refuzat recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. 

În cauză au fost demarate cercetări pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a produs accidentul.

•  

Acţiune a poliţiştilor pentru siguranţa rutieră, pe raza municipiului Călăraşi 

La data de 14 ianuarie 2016, poliţiştii Biroului Rutier Călăraşi au desfăşurat o acţiune pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic, pe raza municipiului Călăraşi, urmărindu-se verificarea respectării obligaţiilor privind acordarea priorităţii de trecere.

În doar două ore, poliţiştii au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 pentru neacordare de prioritate pietonilor şi vehiculelor, şi au reţinut 6 permise de conducere.

Acţiunile vor fi continuate pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, în condiţiile semnalării în următoarlel zile de fenomene meteorologice specifice sezonului rece.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să conducă prudent, să mărescă distanţa între autovehicule dacă partea carosabilă este umedă sau acoperită cu gheaţă sau polei şi să utilizeze anvelope de iarnă!

Nu porniţi la drum fără a vă interesa de condiţiile existente pe traseul pe care intenţionaţi să-l urmaţi!

COMPARTIMENT RELAŢII PUBLICE

Comentariile sunt inchise.