Buletin de presa – IPJ Calarasi

Media 3:05 pm - 26 noiembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presa – IPJ Calarasi

Acţiune pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic, în municipiul Olteniţa, desfăşurată de poliţişti

Pe timpul acţiunii desfăşurate de poliţiştii rutieri, pe raza municipiului Olteniţa, pentru creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic au fost aplicate 96 de sancţiuni, fiind constatată o infracţiune. Au fost reţinute 3 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

La data de 25 noiembrie 2015, în intervalul orar 09,00 – 15,00, poliţişti din cadrul tuturor formaţiunilor rutiere din judeţ, au participat la o acţiune, pe raza municipiului Olteniţa, pentru creşterea siguranţei rutiere.

Activităţile desfăşurate au fost de fluidizare a traficului rutier, de prevenire a principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, activităţi de identificare şi sancţionare a celor care încalcă prevederile legislaţiei incidente, acţiuni pentru salvarea de vieţi omeneşti şi consolidarea climatului de ordine publică.

Prezenţa efectivă „în stradă” a poliţiştilor a fost de natură să contribuie la reducerea riscului rutier, astfel încât ieri, pe raza municipiului Olteniţa, nu s-a produs niciun eveniment rutier.

Oamenii legii au constatat o infracţiune şi au aplicat 96 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe abateri constând în neutilizarea centurii de siguranţă (38), opriri/staţionări neregulamentare (8), nerespectarea regimului de viteză (6), abateri pietoni (3).

Au fost reţinute 3 permise de conducere, pentru neacordare de prioritate pietonilor şi depăşire neregulamentară, şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare pentru lipsa ITP, lipsă asigurare sau defecţiuni tehnice.

 

Exemple:

– Un bărbat de 57 ani, din municipiul Olteniţa, a fost depistat în timp ce conducea un microbuz ale cărui inspecţie tehnică periodică şi asigurare obligatorie auto nu erau valabile. Poliţiştii au dispus măsuri de sancţionare contravenţională şi de retragere a certificatului de înmatriculare a vehiculului.

– Un bărbat de 29 ani, din municipiul Oltenita, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe strada Argeşului, din localitate, deşi valabilitatea  autorizaţiei provizorii de circulaţie era expirată.

 Cercetările au fost demarate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.            

 

Infracţiuni rutiere, constatate de poliţiştii rutieri

În după-amiaza de 25 noiembrie 2015, poliţiştii din Călăraşi au identificat pe P. Florea, de 65 ani, din Călăraşi, care a condus un autoturism pe strada Flacăra şi a fost implicat într-un eveniment rutier fără victime, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

În seara de 25 noiembrie 2015,  R. Ioan, de 24 ani, a condus un autoturism pe raza comunei Grădiştea şi, fiind sub influenţa alcoolului, a surprins şi accidentat o femeie de 42 ani, din localitate, care se afla la limita părţii carosabile.

 Poliţiştii au constatat că şoferul avea o concentraţie alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind demarate cercetări în cauză.

Comentariile sunt inchise.