Buletin de presa – IPJ Calarasi

Media 8:56 pm - 12 octombrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presa – IPJ Calarasi

rutieraPoliţiştii rutieri la datorie, chiar şi pe ploaie

Poliţişti rutieri desfăşoară zilnic, pe toate drumurile publice din judeţ, acţiuni menite să contribuie la creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, neregulile constatate fiind sancţionate potrivit legii.

Astfel, în ultimele trei zile, în timpul activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au identificat mai multe persoane, care conduceau autovehicule, fără să posede permis sau în timp ce se aflau sub influenţa alcoolului, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite, pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

Exemple:

– În ziua de 9 octombrie 2015, agenţi de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Plătăreşti au depistat, pe raza comunei, pe I. Florin, de 23 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

– Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Dragalina au identificat în trafic, pe raza localităţii Dragalina, în ziua de 9 octombrie 2015, pe T. Gheorghe, de 46 ani, din localitate, care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

– Poliţişti din cadrul Seviciului Rutier au identificat în trafic, pe DN 3 B, în noaptea de 10/11 octombrie 2015, un autoturism, condus de B. Constantin, din municipiul Feteşti, judeţul Ialomiţa, care a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.     

 

Evenimente rutiere

În ziua de 9 octombrie 20145, C. Dorina, de 48 ani, din  municipiul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Prelungirea Bucureşti, din municipiului Călărași, a pătruns în intersecție, iar la efectuarea virajului la stânga, nu a acordat prioritate de  trecere intrând în coliziune cu un autoturism condus de S. Mihai, de 38 ani, din localitate.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui C. Gabriela, de 44 ani, din localitate, pasageră în primul autoturism.

  •  

În data de 11 octombrie 2015, M. Valentin, 22 ani, din municipiul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 306,  pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a patru persoane aflate în autoturism.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

  •  

În seara de 11 octombrie 2015,  M. Costel, de 32 ani, din localitatea Andrăşeşti judeţul Ialomiţa, în timp ce conducea un autoturism pe DN 21, în afara localitatii Dragalina, a efectuat manevra de depăşire a coloanei oprite la trecerea la nivel cu calea ferată, moment în care a intrat in coliziune cu un autoturism, iar din impact a ricoşat în alte trei autovehicule care se aflau oprite în colană.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporala uşoară lui B. Marieta, de 53 de ani, din municipiul Călăraşi, pasageră în ultimul autoturism lovit.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentelor rutiere.

Comentariile sunt inchise.