Buletin de presa – IPJ Calarasi

Media 12:26 pm - 15 septembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presa – IPJ Calarasi

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de poliţişti

Poliţiştii au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închsorii emis de instanţa de judecată pe numele unei persoane din comuna Perişoru. Bărbatul, condamnat pentru furt calificat, a fost încarcerat la Penitenciarul Slobozia.

La data de 14 septembrie 2015, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi – Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Postul de Poliţie Perişoru au prins pe B. Florin, de 25 ani, din comuna Perişoru, pe numele căruia Judecătoria Călăraşi a emis, în aceeaşi zi, mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Bărbatul, condamnat la un an şi 4 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, a fost depistat pe raza municipiului Feteşti, judeţul Ialomiţa, şi a fost depus în Penitenciarul Slobozia.

 

Inconştienţa conducătorilor auto, de netolerat de poliţişti

Poliţiştii au demarat cercetările de îndată ce au prins un bărbat care conducea un autoturism, deşi nu posedă permis şi se afla sub influenţa alcoolului.

În noaptea de 13/14 septembrie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Lehliu Gară au depistat în trafic un autoturism condus de C. Sorin, de 43 ani, din comuna Dor Mărunt, care nu posedă permis de conducere şi emana halenă alcoolică.

Bărbatul de la volan a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Lehliu Gară, unde i-au fost recoltate probe bilogice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt efectuate în continuare, pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

Cercetat pentru conducerea fără permis a unui autovehicul neînmatriculat

Poliţiştii din Olteniţa au prins pe un bărbat care conducea, fără a poseda permis, un autovehicul neînmatriculat.

În după-amiaza de 14 septembrie 2015, agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au depistat, la intersecția DN 4 cu DJ 403, un autoturism condus de C. George, de 23 ani, din Comuna Șoldanu, judeţul Călărași, care nu posedă permis.

În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat că valabilitatea numărului de înmatriculare provizorie a vehiculului era expirată din 2011.

Cercetările au fost demarate de îndată, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Codul penal: „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

Comentariile sunt inchise.