BĂNUITĂ DE TRAFIC DE PERSOANE, ARESTATĂ

Media 3:16 pm - 2 octombrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru BĂNUITĂ DE TRAFIC DE PERSOANE, ARESTATĂ

O femeie, bănuită că ar fi racolat și exploatat, prin obligare la practicarea prostituției și cerșetorie, patru persoane provenite din centre de tratament și recuperare a persoanelor cu handicap, a fost arestată preventiv, pentru 29 de zile.

La data de 29 septembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Sibiu au desfășurat o acțiune pentru probarea activității infracționale a unei persoane bănuită de comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

Din cercetările efectuate de polițiști și procurori a reieşit faptul că, în perioada 2008-2014, cea în cauză, în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul în municipiul Mediaș, s-ar fi folosit de calitatea de infirmieră la două centre de tratament pentru persoane cu handicap, pentru a recruta mai multe tinere, în scopul exploatării acestora prin obligare la practicarea prostituției sau cerșetoriei, pentru obținerea, pentru sine, de avantaje materiale ilicite.

Astfel, femeia, profitând de starea de handicap a persoanelor internate în centrele de tratament,  ar fi determinat, prin amenințări și agresiuni, precum și prin inducere în eroare, patru tinere, cu vârste cuprinse între 21 şi 38 de ani, să cerșească în folosul său și să întrețină acte sexuale cu diferite persoane, pe care bănuita i-ar fi racolat. Banii astfel obţinuţi erau folosiţi în scopuri personale.

La sediul  D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au fost conduse, pentru audieri, șapte persoane.

Faţă de cea în cauză a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore,  pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, ulterior fiind prezentată Tribunalului Sibiu, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

Comentariile sunt inchise.