ALEGE VIAŢA! – ACŢIUNI DESFĂŞURATE DE POLIŢŞTI ÎN TRAFIC

Media 5:12 pm - 20 decembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru ALEGE VIAŢA! – ACŢIUNI DESFĂŞURATE DE POLIŢŞTI ÎN TRAFIC

Poliţiştii rutieri acţionează pe drumurile publice pentru salvarea de vieţi omeneşti şi reducerea riscului de producere a evenimentelor grave de circulaţie, produse pe fondul vitezei execesive.

În perioada 18 – 19 decembrie 2015, aproape 150 de conducători auto, care au încălcat regimul legal de viteză, au fost sancţionaţi contravenţional de poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Acţiunea se desfăşoară la nivel naţional, pe principalele drumuri naţionale, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliţiştii rutieri au monitorizat traficul şi i-au sancţionat pe cei care au depăşit viteza legală, 4 dintre conducătorii auto amendaţi fiind prinşi conducând cu viteză de peste 50 km/h faţă de limitele stabilite.

Acţiunile poliţiştilor rutieri vor continua şi în zilele următoare pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic.

Poliţia ALEGE VIAŢA şi atrage atenţia că VITEZA UCIDE!

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice! Viteza agravează consecinţele evenimentelor rutiere; cu cât aceasta este mai mare, cu atât şocul în cazul impactului este mai puternic!

Pentru reducerea riscului de a fi implicaţi în evenimente rutiere, conducătorii auto trebuie să circule cu atenţie, respectând regulile de circulaţie, acordând prioritate celor în drept, conştientizând că sunt responsabili atât de siguranţa lor, cât şi de a celor pe care-i transportă în autovehicule!

Comentariile sunt inchise.