AJOFM -100 locuri de muncă în Danemarca, la cules de mazăre

Media 11:27 pm - 7 decembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru AJOFM -100 locuri de muncă în Danemarca, la cules de mazăre

Prin rețeaua EURES, Danemarca a transmis lucrătorilor români în agricultură  o ofertă de 100 de locuri de muncă pentru cules de mazăre. 

Culegatorii vor lucra în fermele angajatorului din Portugalia și Danemarca. Între 1 martie – 1 iunie 2013 lucratorii vor munci și vor fi instruiți la locul de muncă din Portugalia. Se va munci într-o comunitate internațională, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Dacă lucrătorii se adaptează cerințelor, în timpul contractului din Portugalia li se va oferi șansa unui nou contract în Danemarca, în perioada 1 iunie – 1 septembrie. Lucrătorii au ocazia de a-și dezvolta alte abilități: pe langă culesul mazărei, unii lucratori pot fi șoferi de autobuz/tractor, tâmplari, zidari sau supervizori etc. Solicitanții trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani și să dețină cunoștințe medii de limba engleză. Experiența în muncă agricolă constituie avantaj.

Plata muncii este în funcție de cantitatea recoltată. În Portugalia se plătește 0.3-0.4 euro net/kg, iar în Danemarca 0.4-0.6 euro net/kg, în funcție de impozitare.

În Portugalia cazarea se face în apartamente cu bucătarie, toaletă și duș. În Danemarca, cazarea se face în corturi aduse de lucrători sau în spații închise (dormitoare); bucătaria, toalete, dușuri, mașini de spălat, TV sunt disponibile. Taxa de cazare pe lucrator/pe zi este de 4-5 euro în Portugalia și de 4-6 euro în Danemarca, pt. acoperirea costurilor de electricitate, apă.

Transportul dus-întors este în responsabilitatea lucrătorului. Mai multe informatii despre cazare și transport se gasesc pe website-ul www.greenpeas.dk.
 
Candidatii trebuie sa trimită, până la data de 08 ianuarie 2012, un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.greenpeas.dk.

Preselectia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin email de angajator. Invitarea la selecție a persoanelor pre-selectate se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, din judetul de domiciliu al candidatului.

Selecția va avea loc în ultima decadă a lunii ianuarie 2013, la Timișoara. Detaliile referitoare la data, locația și programul selecției vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.
Responsabil mass-media,
Simona Donciu

Comentariile sunt inchise.