AJOFM – Danemarca oferă 40 de locuri de muncă pentru lucratori in agricultură – culegatori de capșuni și zmeură

Media 11:30 pm - 7 decembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru AJOFM – Danemarca oferă 40 de locuri de muncă pentru lucratori in agricultură – culegatori de capșuni și zmeură

În această perioadă, Danemarca oferă lucrătorilor români , prin rețeaua EURES, 40 de locuri de muncă pentru domeniul agricol, la culesul capșunilor și zmeurei.

Munca se desfășoară în aer liber, pe plantații de căpșuni, sau în solarii.  Sezonul de recoltare a căpșunilor începe în jurul datei de 15 mai și se termină în jurul datei de 15 septembrie. Pentru zmeură, sezonul începe în jur de 15 iunie și va dura până în jurul datei de 15 octombrie.

Solicitanții trebuie să aibă minim 18 ani și să cunoască limba engleză – nivel mediu.  Sunt preferați lucratorii cu experiență anterioară la culesul căpșunilor și zmeurei.

Plata muncii se face în funcție de cantitatea recoltată (la kilogram): la căpsuni, echivalentul în coroane daneze a aprox.0,5-0,9 euro brut/kg., iar la zmeură echivalentul în coroane daneze a aprox.1,3-2 euro brut/kg.

Cazarea se face în camping, la cort. Lucratorii trebuie să își aducă de acasă cort și sac de dormit, haine groase etc. Pentru lucrătorii care vor munci o perioadă mai mare de timp se oferă cazare în camere. Taxa de cazare la cort/zi/o persoana este de 20 DKK, iar pentru cazare în camere este de 50 DKK/zi/o persoana. Se asigură toalete, dușuri, aragaze, frigidere, mașini de spalat, Internet gratuit.

Solicitanții unui loc de muncă în domeniul agricol, în danemarca, pot aplica pentru aceste posturi până la data de 08 ianuarie 2012.

Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă in CV, pe adresa de email: jobdk@mail.dk. Modelul de CV se poate descărca de pe linkul: http://eures.anofm.ro/jobseekers_cor2.php. Nu sunt acceptate persoane care nu vorbesc și nu înteleg limba engleză. Preselecția persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin email de angajator.

Invitarea la selecție a persoanelor pre-selectate se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, din județul de domiciliu al candidatului. Selecția va avea loc în ultima decadă a lunii ianuarie 2013, la Timișoara. Detaliile referitoare la data, locația și programul selecției vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.
Responsabil mass-media, Simona Donciu

Comentariile sunt inchise.