ACŢIUNI PREVENTIVE, DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII ÎN ŞCOLI

Media 7:37 pm - 15 octombrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru ACŢIUNI PREVENTIVE, DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII ÎN ŞCOLI

UlmeniPoliţişti din cadrul Postului de Poliţie Ulmeni au desfăşurat, în data de 14 octombrie 2015, activităţi de informare a elevilor care au avut drept scop prevenirea absenteismului și a abandonului școlar, iar copiilor de grădiniţă le-au oferit rechizite.

Elevii din comuna Ulmeni au primit vizita poliţiştilor, care le-au făcut o serie de recomandări cu caracter preventiv.

Copii au fost încurajaţi să adopte un comportament pro-social, să manifeste o atitudine tolerantă pentru ca situaţiile conflictuale să nu degenereze în acte de violenţă, şi să respecte normele prevăzute în regulamentul şcolar.

Discuţiile s-au referit şi la prevederile noului Cod penal despre răspunderea penală a minorilor, oamenii legii explicându-le, pe înţelesul elevilor, care sunt elementele constitutive ale infracţiunii, contravenţiei şi cum ar trebui să pună în practică sfaturile utile transmise.

Având în vedere că în localitate a fost înfiinţată o grădiniţă nouă  polițiștii au oferit celor mici creioane colorate și penare cu accesorii pentru desen

Demersurile de conştientizare şi informare a elevilor vor fi continuate de poliţişti şi în perioada următoare, în şcolile din judeţ. 

Comentariile sunt inchise.