ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

Media 1:06 pm - 15 februarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au desfăşurat, la sfârşitul săptămânii, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru climatului de ordine şi linişte publică pe raza judeţului Călăraşi.

În perioada 12 – 14 februarie 2016, poliţiştii din Călăraşi au efectuat o acţiune de  prevenire a faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

La acţiune au participat poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, din cadrul formaţiunii de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă.

În timpul celor trei zile, au fost efectuate 123 de acţiuni şi controale, fiind legitimate aproape 800 de persoane. Poliţiştii au constatat 6 infracţiuni şi aplicat 402 sancţiuni contravenţionale în valoare de 327.090 de lei.

Au fost depistate două persoane urmărite şi a fost pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

31 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, alte 40 de sancţiuni conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi 10 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Poliţiştii au acţionat şi pentru reducerea riscului rutier, pentru abaterile constatate în trafic fiind aplicate 307 sancţiuni contravenționale, 90 dintre acestea constând în depăşirea limitelor legale de viteză şi 3 de conducere sub influenţa alcoolului.

Ca măsură complementară, au fost reţinute 11 permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Comentariile sunt inchise.