ACȚIUNE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII REGULILOR DE CIRCULAȚIE, LA TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ

Media 3:55 pm - 12 septembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru ACȚIUNE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII REGULILOR DE CIRCULAȚIE, LA TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ

Polițiștii rutieri acționează astăzi pentru verificarea respectării de către conducători auto a regulilor de circulație instituite pentru trecerea la nivel cu calea ferată

În activitățile, care se vor desfășura la toate trecerile la nivel cu calea ferată de pe raza județului Călărași, participă polițiști din cadrul Serviciului Rutier Călărași și Serviciului Poliției Transporturi Călărași.

Principalul obiectiv este prevenirea accidentelor rutiere soldate cu victime omenești și pagube materiale însemnate, ce au loc pe drumurile publice, în zonele trecerilor la nivel cu calea ferată.

La nivel național, din cauza nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, în perioada 01.01 – 09.09.2013, comparativ cu perioada similară a anului 2012, s-au înregistrat 27 accidente de circulație grave (+13), soldate cu 31 de morți (+17), 13 răniți grav (+3) și 7 răniți ușor (+4).
Semnificativ prin gravitatea sa este accidentul de circulație produs la data de 08.09.2013, pe raza localității Miroslava, din județul Iași, în urma căruia, din cauza nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, și-au pierdut viața 11 persoane.

Conducătorii de autovehicule, care nu respectă regulile de circulație instituite în aceste zone, urmează să fie sancționați, potrivit prevederilor legale.

Comentariile sunt inchise.