Accident pe Autostrada Soarelui: Un autocar cu turişti ucraineni s-a răsturnat, cel puţin doi morţi. Plan Roşu de intervenţie

Media 8:16 am - 9 august, 2015 Comentariile sunt închise pentru Accident pe Autostrada Soarelui: Un autocar cu turişti ucraineni s-a răsturnat, cel puţin doi morţi. Plan Roşu de intervenţie

Un autocar ucrainean în care se aflau cel puţin 30 de persoane s-a răsturnat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică pe Autostrada Soarelui, în judeţul Călăraşi, pe sensul de mers spre Bucureşti, cel puţin două persoane pierzându-şi viaţa. Seceretarul de stat Raed Arafat a spus că a fost declanşat un Plan Roşu pentru intervenţie în cazul acestui accident.

Mai mult pe: http://www.economica.net/accident-pe-autostrada-soarelui-un-autocar-cu-turisti-ucraineni-s-a-rasturnat-cel-putin-doi-morti-plan-rosu-de-interventie_105197.html#ixzz3iI9bzWfC

Update: BULETIN INFORMATIV – Nr. 151 din 9 august 2015 – MINISTERUL AFACERILOR INTERNE – DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

Efective ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în noaptea de 8 spre 9 august a.c., în cazul unui accident rutier de pe Autostrada A2, în care a fost implicat un autocar aparţinând unei firme din Bulgaria şi care se deplasa spre Ucraina.

În urma accidentului, 2 persoane au decedat, iar 48 de persoane, dintre care 21 de copii, au fost transportaţi de urgență la unități medicale specializate din București.

La fața locului au acționat 79 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, respectiv 18 echipaje SMURD, 2 pentru descarcerare, 1 spital mobil, 2 autospecialele de primă intervenție și comandă și 21 de ambulanțe ale Serviciului de Ambulanţă.

De asemenea, la fața locului au intervenit și 33 de polițiști, cu 10 autospeciale.

Intervenția de urgență a fost realizată în sistem integrat, sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, acționându-se conform procedurilor  specifice în astfel de situaţii de accidente cu victime multiple.

În această dimineață autocarul a fost repus pe carosabil și remorcat, astfel încât traficul rutier a fost reluat în urmă cu câteva minute.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Comentariile sunt inchise.