Sinteza intervenţiilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi în perioada 17.10.2012 – 18.10.2012

Media 7:56 pm - 22 octombrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Sinteza intervenţiilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi în perioada 17.10.2012 – 18.10.2012

În perioada 19.10.2012 – 21.10.2012, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu echipaje specializate pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă produse în zona de competenţă, după cum urmează:


Incendii
 
În data de 19.10.2012, ora 13.37, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost anunţat prin intermediul unui apel la numărul unic de urgenţă 112 despre producerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale din gospodăria lui Valentin B., situată în localitatea Dorobanţu. La faţa locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Chiselet, care au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului care cuprinsese şi depozitul de furaje aflat lângă adăpostul de animale. Pompierii au stins incendiul după aproximativ o oră de luptă cu flăcările, salvând bunuri în valoare de aproximativ 10.000 lei. În incendiu a ars acoperişul din lemn şi plăci de azbociment al adăpostului de animale pe o suprafaţă de 50 mp. Şi aprox. 10 t. de furaje. După primele cercetări efectuate la faţa locului, incendiul a izbucnit, probabil, după ce proprietarul a dat foc unor resturi vegetale în apropierea grajdului de animale şi l-a lăsat nesupravegheat, acesta extinzându-se la depozitul de furaje. Pagubele au fost estimate la valoarea de aprox. 1.500 lei. Nu s-au înregistrat victime.

În data de 21.10.2012, ora 06.48, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost anunţat prin intermediul unui apel la numărul unic de urgenţă 112 despre producerea unui incendiu izbucnit la locuinţa lui Laurenţiu S., situată în municipiul Călăraşi, pe strada Dorobanţi. La faţa locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi, la sosirea acestora incendiul manifestându-se la nivelul unui dormitor al locuinţei. Pompierii au intervenit cu două autospeciale şi au stins incendiul în care au ars elemente de mobilier, aparatură de uz electrocasnic şi materiale textile. După primele cercetări efectuate la faţa locului, incendiul a izbucnit, probabil, din cauza unei ţigări lăsată în dormitor care a aprins materialele textile din apropiere, focul propagându-se la celelalte materiale combustibile existente în dormitor. Pagubele produse de incendiu au fost evaluate la valoarea de aproximativ 6.000 lei, pompierii salvând bunuri în valoare de aproximativ 100.000 lei. Nu s-au înregistrat victime.
 
Intervenţii SMURD

În data de 20.10.2012, ora 19.50, un echipaj de intervenţie SMURD din cadrul Gărzii de Intervenţie Borcea s-a deplasat pe raza localităţii, pentru acordarea primului ajutor unei persoane, Adrian I., în vârstă de 40 de ani, după ce acesta a fost acroşat de un autoturism. La sosirea echipajului de prim ajutor, persoana era conştientă şi prezenta suspiciune de fractură de tibie şi peroneu la nivelul membrului inferior stâng, suspiciune de fractură de femur la nivelul membrului inferior drept, escoriaţii la nivelul feţei şi membrelor şi halenă alcoolică. Pacientul a fost imobilizat în salteaua vacuum, i s-a acordat primul ajutor medical după care a fost transportat la spital.

În data de 21.10.2012, ora 10.22, un echipaj de intervenţie SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu-Gară şi un echipaj al S.A.J. Călăraşi s-au deplasat pe autostrada A2 în urma unui accident rutier din care au rezultat două victime, după ce şoferul autoturismului în care călătoreau a pierdut controlul volanului şi a ieşit de pe carosabil. Una dintre victime a fost preluată de  echipajul S.A.J. şi transportată la spital, iar cea de-a doua victimă, Roxana S., în vârstă de 21 de ani, care prezenta traumatism cranio cerebral deschis, traumatism toracic, escoriaţii la nivelul membrelor superioare şi multiple plăgi minore în zona frontală şi facială a fost preluată de echipajul SMURD, acesteia acordându-i-se primul ajutor medical şi fiind, ulterior, transportată la spital.

În data de 21.10.2012, ora 14.34, un echipaj de intervenţie SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa s-a deplasat pe raza localităţii,  pentru acordarea primului ajutor unei persoane, Alecu B., în vârstă de 35 de ani, după ce acesta a fost lovit de un cal. La sosirea echipajului de prim ajutor persoana era conştientă şi prezenta o plagă de cca. 3 cm în zona oculară dreaptă. Persoanei i s-a acordat primul ajutor medical de urgenţă şi a fost transportat la spital.

În data de 21.10.2012, ora 17.18, un echipaj de intervenţie SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza localităţii Cuza Vodă,  pentru acordarea primului ajutor unei persoane, Gheorghe D., în vârstă de 52 de ani, după ce acesta suferit un accident şi şi-a prins degetele mâinii drepte la un uruitor. Echipajul SMURD i-a acordat acestuia primul ajutor după care pacientul a fost monitorizat şi transportat la spital.

Alte intervenţii

În data de 20.10.2012, ora 11.29, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost anunţat prin intermediul unui apel la numărul unic de urgenţă 112 despre descoperirea cadavrului unei persoane înecate în apele braţului Borcea. Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi s-au deplasat la faţa locului cu o barcă pneumatică şi o autospecială de capacitate medie şi au procedat pentru scoaterea la mal a persoanei neidentificate de sex feminin, în vârstă de aproximativ 40 de ani, care se afla lângă malul braţului Borcea. Victima a fost predată organelor de poliţie. 

Comentariile sunt inchise.