SIGURANŢA CETĂŢENILOR – PRIORITATE A POLIŢIŞTILOR

Media 10:42 am - 2 noiembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru SIGURANŢA CETĂŢENILOR – PRIORITATE A POLIŢIŞTILOR

Poliţişti efectuează activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 30 octombrie – 01 noiembrie 2015, peste 200 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

La activităţi au participat poliţişti de ordine publică şi de la rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, precum şi de la Serviciul Poliţiei Transporturi Călăraşi.

În urma acţiunilor, au fost constatate 14  infracţiuni, dintre care trei de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, patru de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cinci de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, una de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi o altă infracţiune.

Au fost aplicate 333 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.575 lei.

În urma acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri pentru siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi omeneşti, prin prevenirea accidentelor de circulaţie, au fost aplicate 293 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 5 pentru consum de alcool, 120 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 54 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. de asemenea, au fost sancţionaţi şi 16 căruţaşi.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere, dintre care 4 pentru consum de alcool şi 4 pentru depăşirea limitelor elgale de viteză, şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

 

Exemple:

– În noaptea de 31 octombrie/ 1 noiembrie 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală au depistat pe DN 3 B, în comuna Unirea, pe S. Aurelian, de 29 ani, din comuna Modelu, în timp ce conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

– În seara de 1 noiembrie 2015, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au identificat în trafic, pe DN 3B, în satul Oltina, un autoturism condus de P. Ion, de 27 ani, din localitate, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiind condus la spital, conducătorul auto a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, poliţiştii demarând cercetările în cauză.

Comentariile sunt inchise.