Rezultatele obținute în urma acțiunilor desfășurate în trafic, în ziua de 26 noiembrie, pentru reducerea victimizării participanților la trafic

Media 12:37 pm - 27 noiembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Rezultatele obținute în urma acțiunilor desfășurate în trafic, în ziua de 26 noiembrie, pentru reducerea victimizării participanților la trafic

Alege viața! – în urma intensificării acțiunilor în trafic, pentru diminuarea gradului de victimizare din accidente rutiere, prin combaterea cauzelor generatoare, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au verificat 1270 de autovehicule

Activitățile ce se desfășoară în perioada 26 – 28 noiembrie a.c., pe drumurile publice din județul Călărași, vizează combaterea principalelor cauze ale accidentelor de circulație: viteza, abaterile comise de pietoni, neacordarea priorității de trecere.

În data de 26 noiembrie a.c., polițiștii rutieri au constatat 443 de abateri, dintre care 418 de la prevederile legislației în materia circulației pe drumurile publice.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 89.870 lei.

Pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, 77 de pietoni fiind sancționați pentru traversare  neregulamentară. Pentru nerespectarea limitelor de viteză au fost aplicate 133 sancțiuni, iar 5 pentru trecere pe culoarea roșie a semaforului. 4 conducători auto au fost amendați pentru neacordare de prioritate.

Au fost constatate și alte 125 de abateri de la regulile de circulație.

Polițiștii au reținut și 15 permise de conducere (cele mai multe pentru neacordare de prioritate pietonilor) și au retras 12 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecției tehnice periodice, defecțiuni tehnice sau lipsa asigurării obligatorii. Într-un caz a fost dispusă și imobilizarea autovehiculului.

În ziua de 26 noiembrie a.c., pe drumurile publice din județul Călărași, nu s-au produs accidente rutiere, soldate cu victime.

Acțiunile polițiștilor rutieri din cadrul structurilor de poliție rutieră și de ordine publică vor fi intensificate și în următoarele zile. Vor fi utilizate toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotare.

Comentariile sunt inchise.