Rezultatele implementării Programului de ocupare a forței de muncă al AJOFM Călărași, în anul 2015

Media 7:49 pm - 18 ianuarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru Rezultatele implementării Programului de ocupare a forței de muncă al AJOFM Călărași, în anul 2015

”Pentru anul 2015, proiectarea Programului de ocupare a avut la bază obiectivele Programului de Guvernare 2013-2016, precum şi obiectivele strategice ale Uniunii Europene în materie de ocupare în perspectiva Europa 2020, inclusiv acţiuni subscrise schemei de Garanţie pentru tineri pentru perioada 2014 – 2015.

Ca urmare a implementării Programului de ocupare a forței de muncă al AJOFM Călărași, în anul 2015 s-a realizat încadrarea unui număr de 2735 de persoane, ceea ce reprezintă 98% din ceea ce ne-am propus pentru anul precedent şi aproximativ 34% din numărul total al persoanelor cuprinse în măsurile active de stimulare a ocupării.„ a precizat domnul Nicolae Chirana, director executiv al AJOFM Călărași.

Participarea la programele de formare profesională organizate de AJOFM Călărași, în anul de referință, a făcut posibilă ocuparea  a 554 de persoane.

Prin completarea veniturilor șomerilor care se încadrează înainte de expirarea indemnizației pentru șomaj, s-au încadrat  195 de șomeri. Aceștia au beneficiat de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj.

Acordarea de subvenții angajatorilor, a contribuit la încadrarea în muncă a unui număr de 99 de persoane, dintre care: 76 șomeri în vârstă de peste 45 de ani sau șomeri unici susținători ai familiilor monoparentale;  2 șomeri care mai au 5 ani până la pensie; 20 absolvenți ai unei forme de învățământ și  1 persoană cu risc de marginalizare socială.  

Prin stimularea mobilității geografice a forței de muncă s-au încadrat  28 de persoane. De asemenea, 20 de proaspeți absolvenți au beneficiat de prime de angajare acordate din bugetul asigurărilor pentru șomaj.  

Un impact important asupra ocupării persoanelor în căutarea unui loc de muncă l-au  avut  

serviciile de mediere a muncii pe locurile de muncă vacante declarate de angajatori  și serviciile de informare și consiliere profesională, în urma acordării acestora fiind încadrate  în muncă 1839 de persoane.

În vederea plasării în muncă, persoanele înregistrate în evidenţele Agenţiei Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călărași au beneficiat de pachete personalizate de măsuri, fiind cuprinse în una sau mai multe măsuri de stimulare a ocupării.

Compartimentul  Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

Comentariile sunt inchise.