POLIŢIŞTII, LA DATORIE PENTRU LIMITAREA EFECTELOR FENOMENELOR METEO DE NINSOARE ŞI VISCOL

Media 10:21 am - 18 ianuarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru POLIŢIŞTII, LA DATORIE PENTRU LIMITAREA EFECTELOR FENOMENELOR METEO DE NINSOARE ŞI VISCOL

politiaPoliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi se află încă în teren pentru salvarea de vieţi omeneşti şi acordarea sprijinului ca circulaţia rutieră să se desfăşoare în siguranţă pe drumurile publice din judeţ.

În condiţiile semnalării Cod portocaliu de ninsori şi viscol, poliţiştii au acţionat pentru limitarea stărilor de risc, prevenirea evenimentelor rutiere din cauza vizibilităţii scăzute, informarea populaţiei şi a conducătorilor auto cu privire la situaţia traficului rutier.

Împreună cu administratorii de drumuri a fost luată măsura preventivă a închiderii  sau restricționării circulației pe mai multe segmente de drum unde vizibilitatea a fost aproape de zero din cauza viscolului.

Ca urmare a misiunilor în care au fost implicaţi poliţiştii, peste 360 de persoane au fost salvate şi transportate în localităţi, fiind deblocate peste 133 de autovehicule.

De asemenea, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale administratorilor de drumuri şi societăţilor de deszăpezire pentru nerespectarea obligaţiilor cu privire la întreţinerea carosabilului.

Se menţine în continuare măsura întreruperii circulaţiei pe DN 3A – Lehliu – Feteşti, DN 41 – Olteniţa – Giurgiu şi pe DN 3 – Călăraşi – Lehliu.

Îi sfătuim pe cetăţeni să evite să plece la drum pe timp de viscol, iar dacă nu-şi pot amâna călătoria, pe tronsoanele de drum deschise circulaţiei, să aibă autovehiculele echipate corespunzător cu anvelope de iarnă, să aibă rezerve de combustibil, iar sistemul de climatizare-dezaburire să fie funcţional.

Comentariile sunt inchise.