POLIȚIȘTII CĂLĂRĂȘENI ÎN ACȚIUNE PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ȘI LINIȘTE PUBLICĂ ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR RUSALIILOR

Media 12:20 pm - 23 iunie, 2013 Comentariile sunt închise pentru POLIȚIȘTII CĂLĂRĂȘENI ÎN ACȚIUNE PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ȘI LINIȘTE PUBLICĂ ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR RUSALIILOR

În perioada minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh – Rusaliile Ortodoxe, polițiști din cadrul I.P.J. Călărași acționează zilnic pentru menținerea și asigurarea ordinii și liniștii publice și apărarea patrimoniului public și privat.

Oamenii legii sunt prezenți pe raza județului Călărași, în zona lăcașurilor de cult, mânăstirilor și bisericilor, unde se anticipează participarea unui public numeros și un aflux important de persoane spre localitățile și zonele turistice și de agrement din țară, în vederea evitării oricăror evenimente neplăcute.

În această perioadă, polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale, investigarea fraudelor, arme și substanțe periculoase sunt la datorie pentru menținerea ordinii și siguranței publice, prevenirea faptelor antisociale și aplicarea cu fermitate a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

Pentru asigurarea fluenței traficului rutier și prevenirea victimizării participanților la trafic, pe principalele artere de la nivel județean acționează polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră, utilizând mijloacele de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Polițiștii urmăresc combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și ambuteiajelor rutiere, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație.

Pentru conducătorii auto care se deplasează spre localitățile și zonele turistice și de agrement, polițiștii rutieri le recomandă acelora care au trasee lungi de parcurs să plece la drum numai dacă sunt odihniți, pentru a evita să adoarmă la volan, să adapteze viteza la condițiile carosabilului și să respecte distanța între autovehicule, să evite manevrele imprudente, cum ar fi depășirea coloanelor. Să plece în călătorie după ce s-au asigurat că au ales un traseu care să evite arterele principale, aglomerate în această perioadă, și să respecte indicațiile agenților de circulație pe care îi întâlnesc în deplasările pe care le efectuează.

În contextul activităților desfășurate, ieri, 22 iunie a.c., polițiștii călărășeni au constatat 17 infracțiuni (1 de natură judiciară, 2 de natură economico-financiară, 9 la regimul circulației pe drumurile publice și 5 de altă natură) și 8 infracțiuni constatate în flagrant, identificând un număr de 14 persoane suspecte de comiterea de fapte antisociale.
Oamenii legii au aplicat 251 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile actelor normative în vigoare, dintre acestea 226, în conformitate cu O.U.G. nr. 195/2002 republicată și 20, conform Legii nr. 61/1991 republicată, valoarea totală a acestora fiind de 47 235 lei.
6 conducători auto au rămas fără permis de conducere, iar în 2 din cazuri, polițiștii au fost retrase certificatele de înmatriculare ale autoturismelor.

Exemple:

– În ziua de 22 iunie a.c., în jurul orei 18.30, polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică Oltenița au depistat pe strada Depozitelor, din Municipiul Oltenița, pe P. Ion, de 21 ani și O. Andrei, de 17 ani, care au sustras din incinta unei fabrici din municipiu, mai multe bunuri metalice.
Bunurile au fost recuperate și restituite reprezentantului legal al societății comerciale, care administrează fosta fabrica.
Pe numele celor două persoane suspecte, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin parchet.

– În noaptea de 22 iunie a.c., în jurul orei 01.30, un agent din cadrul Poliției Orașului Lehliu-Gară, împreună cu un jandarm, în timp ce desfășurau activități de patrulare, pe raza Orașului Lehliu-Gară, au oprit pe strada Competrolului, mopedul marca Cobal, condus de M. Mihai, de 27 ani, din Comuna Sălcioara, județul Ialomița.
În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că M. Mihai nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule și fiind testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,83 mg/l, acesta fiind condus la Spitalul Orașului Lehliu-Gară, în vederea recoltării de probe biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/ 2002 republicată, urmând să se propună soluție prin parchet.

– Totodată, în jurul orei 01.00, patrula de siguranță publică, formată din agenți din cadrul Poliției Orașului Budești și 2 jandarmi, a oprit pentru verificare și control, pe DJ301, pe raza localității Budești, doua autovehicule, tip TV.
La volanul autovehiculelor au fost identificați E. Ioan, de 62 ani și N. Nicolae, de 28 ani, ambii din Comuna Șoldanu, posesori de permise de conducere.
Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că nici unul din cele două autovehicule nu mai avea dreptul de circulație pe drumurile publice, acestea fiind radiate și fără plăcuțe de înmatriculare.
În continuare, polițiștii efectuează cercetări față de cei doi conducători auto, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, neînmatriculat sau neînregistrat, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție prin parchet.

Comentariile sunt inchise.