POLIŢIŞTII, ALĂTURI DE ELEVI, LA DEBUTUL ANULUI ŞCOLAR

Media 2:43 pm - 12 septembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru POLIŢIŞTII, ALĂTURI DE ELEVI, LA DEBUTUL ANULUI ŞCOLAR

Poliţiştii din Călăraşi vor acţiona în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din tot judeţul, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

Pe 14 septembrie, aproape 180 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine publică, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de poliţie rutieră, de prevenirea criminalităţii, inclusiv de la strucuturile de conducere din cadrul IPJ Călăraşi şi al subunităţilor de poliţie, vor participa la festivităţile de deschidere a anului de învăţământ 2015 – 2016, se vor afla în teren, în zona şcolilor, liceelor şi grădiniţelor, pentru asigurarea climatului de siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier.

Siguranţa elevilor constituie o prioritate pentru poliţişti, odată cu începerea anului şcolar urmând să debuteze şi activităţile de educaţie antivictimizare, de prevenire a evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc, de reducere a riscului de implicare în accidente rutiere a copiilor.

Activităţile educativ-preventive vor fi efectuate de poliţişti în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi şi cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, pentru creşterea siguranţei elevilor.

Poliţia Română urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar !

Comentariile sunt inchise.