POLIŢIA ROMÂNĂ ŞI F.B.I. – LECŢII DE PREVENIRE LA LICEUL INTERNAȚIONAL DE INFORMATICĂ

Media 8:15 pm - 1 octombrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru POLIŢIA ROMÂNĂ ŞI F.B.I. – LECŢII DE PREVENIRE LA LICEUL INTERNAȚIONAL DE INFORMATICĂ

Astăzi, 1 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu reprezentanţi ai F.B.I., s-au întâlnit cu elevii Liceului Internațional de Informatică din municipiul București.

La această activitate au participat polițiști specializați în combaterea criminalității informatice, polițiști ai Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, precum și reprezentanți ai Federal Bureau of Investigation din S.U.A., de asemenea, specialiști în prevenirea și combaterea infracțiunilor cibernetice.

Polițiștii le-au oferit celor peste 100 de liceeni, care au participat la activitate, informații privind riscurile existente în mediul virtual, prevederile legislative din domeniu, aspecte specifice pornografiei infantile pe internet, precum și modalități de prevenire a infracțiunilor informatice.

Totodată, polițiștii și un reprezentant F.B.I. le-au prezentat elevilor o serie de informații despre risurile la care se pot expune în timpul navigării pe internet. Reprezentantul F.B.I. le-a vorbit elevilor despre amenințările la adresa securității cibernetice, iar polițiștii le-au oferit recomandări despre cum să-și protejeze parolele conturilor personale.    

Vizita polițiștilor se înscrie în seria activităților, cu caracter preventiv, desfășurate, la nivel național, sub denumirea generică “SĂPTĂMÂNA PREVENIRII  CRIMINALITĂȚII”.

Comentariile sunt inchise.