„Plantăm fapte bune în România” în luna pădurii

Media 2:25 pm - 16 martie, 2016 Comentariile sunt închise pentru „Plantăm fapte bune în România” în luna pădurii

voluntari PFBRoBucurești, 16 Martie 2016 – Inițiativa „Plantăm fapte bune în România” deschide seria acţiunilor de împădurire din 2016 pe 19 martie. În primăvara acestui an (19 şi 26 martie), voluntarii se vor aduna în judetele Timiş, Iaşi, Buzău, Vâlcea şi Giurgiu.

În judeţul Timiş, puieţii rămaşi din toamna anului trecut vor fi plantaţi cu ajutorul a 300 de voluntari determinaţi să facă fapte bune. Acțiunea de plantare a puieților forestieri este organizată de către Primăria SînMihaiu Român în colaborare cu „Plantăm fapte bune în România”, ECO CLUB Timișoara și Asociația Tineri pentru Viață Arad, cu sprijinul Direcției Silvice Timiș.

„A venit primăvara și în Luna Pădurii vom planta pe 2 terenuri noi. De data aceasta vom pune bazele unei perdele de protecție, a unei părți din comună, mult lipsită la câmpie. Chemăm alături de noi cetățenii comunei și timișorenii pentru a planta puieții în vederea unui aer mai curat, sol stabil, vânt echilibrat și pentru a marca sărbătorirea primăverii”, a declarat Andreia Schneider, coordonator județ Timiș al proiectului PFBro.

În judeţul Iaşi, voluntarii îşi vor da întâlnire într-o locaţie nouă. La Leţcani, 10.000 de puieţi vor fi plantaţi pe o suprafată de 2 hectare. Acţiunea va avea loc pe 26 martie.

Voluntarii buzoieni vor planta 10.000 de puieţi la U.M. din localitatea Boboc, iar alţi 2.000 de puieţi vor prinde viaţă în incinta şcolilor şi gradiniţelor din judeţ, pe 25 şi 26 martie.

În acelaşi weekend, pe 26 martie, la Malu, localitate din judeţul Giurgiu, 1.500 de puieţi vor fi plantaţi de voluntari angajaţi ai companiilor Mega Image, HP şi HPE pentru completarea plantaţiei începute pe 14 noiembrie 2015.

La Feteni, în judeţul Vâlcea, puieţii rămaşi din toamna anului trecut vor fi plantaţi cu ajutorul a 200 de voluntari determinaţi să facă fapte bune. 2.500 de puieţi de gorun şi frasin vor fi plantaţi pe o suprafaţă de 0.4 hectare, rolul pădurii fiind acela a rezolva alunecările de teren din zonă.

În toamna anului trecut, alţi 9.500 de puieţi au fost plantaţi la Feteni, prin munca depusă de voluntarii care au răspuns apelului pe care „Plantăm fapte bune în România” l-a realizat prin campania „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”.

Plantăm fapte bune în România începe al șaselea an de acțiuni de împădurire. Privim cu bucurie rezultatele acestora și construim cu dăruire și responsabilitate pe cele viitoare, alături de voi, partenerii noștri de încredere, fără de care inițiativele noastre nu ar fi posibile. Anul trecut, am demonstrat împreună că putem organiza o acțiune de împădurire într-o singură zi în mai multe județe ale României. Anul acesta vom continua pentru că atunci când oameni pe care nu îi cunoști ți se alătură este dovada cea mai bună că drumul pe care ai pornit este unul corect. Vă așteptăm alături de noi!”, a declarat Marin Toma, coordonator naţional de voluntari.

Echipa „Plantăm fapte bune în România” primește voluntari, colegi, colaboratori, parteneri și oferă informații utile privind organizarea propriei plantații, pe adresele: organizare@plantamfaptebune.ro  şi voluntar@plantamfaptebune.ro

Sponsorii acţiunii de primăvară sunt companiile Unicredit Bank, Barlinek, JTI şi DB Shenker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre „Plantăm fapte bune în România”

Din 2011 şi până în prezent,  22.180 voluntari au plantat și îngrijit 462.200 copăcei pe un total de 135,5 hectare de terenuri publice neproductive în 22 de judeţe. În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

 

Persoană de contact:

Narcisa Gheorghe, Coordonator comunicare: narcisa.gheorghe@plantamfaptebune.ro

Comentariile sunt inchise.