PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ ŞI SPĂLARE DE BANI, REŢINUTE DE POLIŢIŞTI

Media 8:20 pm - 1 noiembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ ŞI SPĂLARE DE BANI, REŢINUTE DE POLIŢIŞTI

13 persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 3,5 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, au fost reţinute de poliţiştii de investigarea criminalităţii economice din Călăraşi, în urma descinderilor efectuate în această dimineaţă.

În continuarea cercetărilor efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au dispus măsura reţinerii faţă de 13 persoane bănuite.

Reamintim că în această dimineaţă, poliţiştii au descins la locuinţele persoanelor bănuite, din municipiul Bucureşti, din judeţele Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa şi Iaşi, pentru punerea în executare a mandatelor de aducere, emise pe numele lor de Tribunalul Călăraşi.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2010 – 2013, acestea, în calitate de administratori şi reprezentanţi legali ai 15 societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate.

Persoanele respective sunt bănuite că ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de  materiale de construcţii şi servicii, în valoare totală de peste 2,5 milioane de euro. Prejudiciul cauzat prin evaziune fiscală este de 1 milion de euro.

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, bănuiţii ar fi efectuat mai multe operaţiuni sau tranzacţii financiare, urmărind spălarea sumelor de bani. Aceştia ar fi efectuat transferuri de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau ar fi rulat banii prin conturile societăţilor, metodă prin care ar fi  fost ascunsă originea ilicită a fondurilor, cauzând un prejudiciu de 2,5 milioane de euro.

Pe timpul cercetărilor efectuate în cauză, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor suspecţilor (construcţii şi terenuri) în valoare de aproximativ 1.500.000 lei, activitate ce va fi continuată pană la concurenţa prejudiciului creat.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi au emis oronanţe de reţinere pe numele a 13 persoane, dintre care una din judeţul Călăraşi, şapte din judeţul Ilfov, una din Iaşi, câte două persoane din municipiul Bucureşti şi judeţul Ialomiţa.

Acestea au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentate  Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

 

Comentariile sunt inchise.