PERCHEZIŢII LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI INFRACŢIONALE

Media 11:20 am - 21 septembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru PERCHEZIŢII LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI INFRACŢIONALE

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală, desfăşoară 59 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Brăila, Constanţa şi Vrancea.

Este vizată o grupare infracţională, ai cărei membri sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, evaziune fiscală, spălarea banilor, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fraudă informatică, fals informatic, abuz în serviciu (toate în formă continuată),  precum şi de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii, camătă, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, dare şi de mită şi şantaj.

Din investigaţii a reieşit că, gruparea infracţională, din care fac parte 25 de membri,  reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Brăila şi Constanţa, ar fi decontat, în mod fraudulos, în perioada 2011-2015, sume importante de bani din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Valoarea prejudiciului estimat până în prezent se ridică la 9.000.000 lei.

În fapt, membrii reţelei ar fi întocmit şi decontat prescripţii medicale fictive pentru medicamente folosite în tratarea de boli incurabile, cu preţ de vânzare foarte ridicat, pe numele rudelor apropiate, iar după introducerea cardului de sănătate, aceştia ar fi eliberat prescripţii medicale pe numele unor minori cu handicap psihic, majoritatea aflaţi în plasament social.

La acţiune participă peste 300 de poliţişti din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi  jandarmi. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.R.I..

Comentariile sunt inchise.