Oportunități de finanțare pentru dezvoltarea mediului de afaceri argeșean

Media 9:49 am - 28 iunie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Oportunități de finanțare pentru dezvoltarea mediului de afaceri argeșean

În data de 27 iunie, la Pitești a avut loc o întâlnire de lucru pe tema oportunităților de finanțare pentru femeile antreprenor din județul Argeș, la care au participat doamna ministru delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Maria Grapini, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, deputata Simona Bucura-Oprescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, și președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș, Virgil Dumitru.

Seminarul intitulat „Oportunități de finanțare pentru femeia antreprenor” a fost organizat de către Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș, cu scopul de a prezenta posibilitățile de accesare a fondurilor europene nerambursabile pentru femeile antreprenor, în vederea inițierii sau dezvoltării unor afaceri, Schema de ajutor de minimis pentru sprijinirea microîntreprinderilor, precum și pentru a prezenta exemple de bune practici și proiecte de succes.

În cadrul acestui eveniment destinat oamenilor de afaceri din județul Argeș, directorul Liviu Mușat a oferit informații utile despre ajutorul de minimis, care se acordă IMM-urilor, prin alocări de la bugetul de stat, sub formă de sume nerambursabile. Aceste fonduri provin din bugetul Ministerului Finanțelor Publice, fiind acordate în proporție de 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanțare, în limita echivalentului în lei al valorii maxime de 200.000 de euro, respectiv 100.000 de euro în cazul întreprinderilor care activează în domeniul transportului rutier, pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi. 
Schema instituită prin HG nr. 274/2013 are ca obiectiv stimularea realizării de investiții de către întreprinderile mici și mijlocii și crearea de noi locuri de muncă.
Emiterea acordurilor pentru finanțare se realizează de la data deschiderii sesiunii până la 30 iunie 2014, cu posibilitatea prelungirii, în limita bugetului alocat schemei.
Prima sesiune de depunere se va derula în perioada 16 august – 31 octombrie 2013, în limita bugetului anual alocat schemei.

Comentariile sunt inchise.