Noi fonduri pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

Media 9:18 pm - 21 noiembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Noi fonduri pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

Guvernul României a aprobat în ședința de miercuri, 20 noiembrie a.c., un nou împrumut de la Trezoreria Statului destinat achitării cererilor de rambursare și cererilor de plată depuse de beneficiarii de fonduri europene.
“Valoarea noului împrumut aprobat de Guvernul României în ședința de miercuri este de aproximativ 550 milioane de lei. Fondurile alocate în acest an pentru plata beneficiarilor au ajuns astfel la circa opt miliarde de lei, sumă care demonstrează angajamentul de a susține implementarea proiectelor și accelerarea absorbției fondurilor europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Pentru efectuarea de plăți către beneficiarii Programului Operațional Regional au fost alocate fonduri în valoare de 276 milioane de lei. Pentru achitarea sumelor eligibile datorate beneficiarilor Programului Operațional Sectorial Mediu au fost alocate fonduri de 200 milioane de lei, iar pentru plata beneficiarilor Programului Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative a fost alocată o sumă de 65 milioane de lei.

Comentariile sunt inchise.