Modificări ale Codului de procedură fiscală prin O.U.G. nr.50/2013

Media 3:28 pm - 12 iunie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Modificări ale Codului de procedură fiscală prin O.U.G. nr.50/2013

Direcția Generală a Finanțelor Publice Călărași informează contribuabilii că, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 320/2013 a fost publicată Ordonanță de Urgență a Guvernului nr. 50/2013 privind reglementarea unor măsuri fiscale.
Ordonanța de urgență modifică prevederile Codului de procedură fiscală referitoare la penalitățile de întârziere pentru neplata la termen a obligațiilor bugetare, precum și procedura de aprobare a eșalonării la plată a obligațiilor bugetare. De asemenea, se reglementează o procedură de amânare la plata obligațiilor bugetare aplicabilă operatorilor economici ce au semnate contracte finanțate din fonduri europene.
Referitor la penalitățile de întârziere datorate pentru neplata obligațiilor fiscale, acestea se stabilesc la nivelul de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere.
Aceste prevederi se aplică începând cu data de 1 iulie 2013, obligațiilor de plată scadente după data de 1 iulie 2013. Penalitatea de întârziere nu înlătură obligația de plată a dobânzilor, al căror nivel rămâne la 0,04% pentru fiecare zi de întârziere.
Pentru obligațiile de plată cu scadența până la data de 1 iulie 2013 care se sting după această dată, se aplică nivelul de penalitate de întârziere potrivit legislației în vigoare până la data de 1 iulie 2013.
COMPARTIMENTUL DE PRESA

Comentariile sunt inchise.