LEGALITATEA TRANSPORTULUI DE PERSOANE, VERIFICATĂ DE POLIȚIȘTI

Media 2:44 pm - 9 octombrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru LEGALITATEA TRANSPORTULUI DE PERSOANE, VERIFICATĂ DE POLIȚIȘTI

În perioada 07 – 08 octombrie a.c., polițiștii rutieri și de investigarea fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității activității de transport public de persoane, la nivelul județului Călărași, pe principalele trasee către municipiul București
Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au dispus indisponibilizarea a trei autovehicule, care efectuau transport de persoane, fiind luată măsura suspendării dreptului de utilizare a acestora.
Au fost controlate 65 de autovehicule, fiind aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală a amenzilor de 101.550 lei, dintre care 15 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice ( 6 pentru nerespectarea numărului de locuri, 4 pentru nefolosirea centurii de siguranță), 8 pentru nerespectarea prevederilor HG 69/2012 privind transporturile rutiere.
Polițiștii au retras și 3 certificate de înmatriculare.

Exemplu:
În timpul activităților desfășurate, polițiștii au identificat trei microbuze, aparținând unei societăți comerciale din localitatea Pantelimon, județul Ilfov, care efectuau curse regulate de transport persoane pe ruta București – D.N. 3 – Fundulea, fără ca operatorul de transport să dețină licență de traseu și fără ca vehiculele să posede copii conforme a licenței de transport.
Pentru nici unul dintre cele trei autovehicule nu a fost achitată taxa de utilizare a rețelei de drumuri naționale.
Conducătorii celor trei microbuze au fost sancționați pentru nerespectarea capacității de încărcare a vehiculelor și pentru nerespectarea obligației de a elibera bilete de călătorie pasagerilor transportați.
Față de societatea comercială care deținea microbuzele au fost dispuse măsuri de sancționare contravențională, cu amenzi în valoare totală de 87.750 lei, complementar suspendându-se dreptul de utilizare al celor trei autovehicule pentru o perioadă de 6 luni, fiind reținute plăcuțele și certificatele de înmatriculare. 

Comentariile sunt inchise.