LA DISCUŢII CU ELEVII DE LICEU DESPRE CUM POŢI DEVENI POLIŢIST

Media 6:34 pm - 26 ianuarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru LA DISCUŢII CU ELEVII DE LICEU DESPRE CUM POŢI DEVENI POLIŢIST

1 Si tu poti deveni politistPoliţiştii de prevenirea criminalităţii şi cei de resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au demarat activităţile în cadrul Campaniei „Şi tu poţi deveni poliţist”.

Campania „Şi TU poţi deveni POLIŢIST” are ca scop promovarea în rândul elevilor de liceu a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ specializate – şcolile de agenţi de poliţie şi Academia de Poliţie „A.I. Cuza”.

Poliţişti din cadrul Serviciului Resurse Umane şi Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii Călăraşi s-au întâlnit în ultimele zile cu elevi ai claselor IX – XII de la Colegiul Barbu Ştirbei şi Liceul Danubius din municipiul Călăraşi, cu care au discutat despre specificul activităţii de poliţie şi despre condiţiile de admitere în unităţile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru a se familiariza cu specificul problematicii asociate domeniului poliţienesc, a fost proiectat un film realizat la nivelul Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi, care dezvăluie secretele criminaliştilor, provocările întâlnite de poliţiştii de combatere a criminalităţii economice şi de investigaţii criminale, diversitatea situaţiilor întâlnite în trafic de poliţiştii rutieri sau în intervenţiile luptătorilor de la acţiuni speciale.

La întâlnirea cu liceenii au participat şi eleve de la Şcoala de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, aflate în efectuarea stagiului de practică la IPJ Călăraşi, care au răspuns curiozităţilor cu privire la condiţiile de cazare şi despre cum decurg cursurile într-o şcoală de poliţie.

Acest gen de activităţi va fi multiplicat la nivelul tuturor liceelor din judeţ, astfel încât o carieră în poliţie să constituie pentru tineri o alternativă demnă de luat în calcul pentru viitorul lor.

2 Si tu poti deveni politist

Comentariile sunt inchise.