IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 2:04 pm - 14 martie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Prins în flagrant, cu bunurile sustrase, dintr-o casă de vacanță din Sărulești

În urma verificărilor efectuate de polițiști din cadrul Secției 8 Politie Rurala Tămădău Mare și posturilor de poliție Sărulești și Gurbănești pentru a stabili proveniența bunurilor găsite în seara de 11 martie a.c. asupra unui bărbat, s-a constatat că acestea au fost sustrase dintr-o casă de vacanță din comuna Sărulești.
În seara de 11 martie a.c., ora 21.00, polițiștii au prins în flagrant, pe D.J. 303, pe raza comunei Sărulești, pe M. Dragoș, de 31 ani, din localitate, care se deplasa cu un atelaj hipo și transporta mai multe obiecte de uz casnic, precum televizor, stație de amplificare a sunetului, casetofon și boxe, amplificator, antenă TV și mai multe cabluri.
Ca urmare a cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bunurile au fost sustrase din casa de vacanță, deținută pe raza comunei Sărulești de T. Florin, de 53 ani, din București, prejudiciul fiind recuperat în totalitate și restituit părții vătămate.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând să fie luate toate măsurile legale care se impun.

Un conducător auto, care a părăsit locul accidentului și a refuzat recoltarea de probe biologice, a fost reținut de polițiștii rutieri / bărbatul va fi prezentat magistraților, cu propunerea de arestare preventivă

În ziua de 13 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier Călărași au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a lui T. Vasile, de 35 ani, din municipiul
Călărași, suspectat de săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere și vătămare corporală din culpă, după ce a accidentat o persoană și a părăsit locul faptei.
Reamintim că, în dimineața de 05 martie a.c., ora 07.05, un autoturism, al cărui conducător auto a părăsit fața locului, a accidentat grav pe P. Maria, de 72 ani, din Călărași, care se deplasa pietonal, la marginea părții carosabile, și tracta un cărucior metalic de transport butelii, angajându-se în traversarea bulevardului Republicii, din municipiul Călărași.
În urma verificărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii rutieri au reușit identificarea conducătorului auto implicat în accident în persoana lui T. Vasile, de 35 ani, din municipiul Călărași, care a condus un autovehicul marca VW. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest și să-i fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Bărbatul a fost depus în arest, urmând ca astăzi să fie prezentat Judecătoriei Călărași cu propunere de arestare preventivă.

Lehliu Gară – dosar penal pentru conducerea unui moped, fără permis

În seara de 13 martie a.c., în jurul orei 18.50, agenți din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară au depistat în trafic, pe strada Crinului, mopedul condus de P. Ionel, de 22 ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate a rezultat că tânărul nu posedă permis de conducere, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Călărași – conducere fără permis

În ziua de 13 martie a.c., un echipaj de poliție rutieră a depistat pe bulevardul Nicolae Titulescu, din municipiul Călărași, pe Z. Marian, de 25 ani, din localitate, care conducea un autoturism marca Hyundai, fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Călărași – suspecți de tâlhărirea, pe stradă, a unei femei, identificați și reținuți de polițiști

Ca urmare a investigațiilor efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Călărași, în ziua de 13 martie a.c., au fost identificați și reținuți doi bărbați, suspectați de tâlhărirea unei femei, faptă produsă pe stradă, în seara de 11 martie a.c.
S. Aurelian, de 22 ani, din Călărași, și B. Costin, de 18 ani, din comuna Cogealac, județul Constanța, sunt suspectați că au lovit și au deposedat de geantă o femeie de 58 ani, în timp ce aceasta se deplasa pe strada Dunărea, în seara de 11 martie a.c., după ora 20,00. Din declarației victimei a rezultat că în geantă avea un telefon mobil, două carduri bancare, o pereche de ochelari de vedere, medicamente și suma de 20 lei.
Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 60 %, polițiștii dispunând măsura reținerii celor doi suspecți pentru 24 de ore.
Aceștia au fost depuși în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, urmând ca astăzi să fie prezentați Judecătoriei Călărași cu propunerea de arestare preventivă.

Comentariile sunt inchise.