IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 11:16 am - 31 ianuarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă
Oltenița – suspect de furt din locuință, prins în flagrant de polițiști
 
În această noapte, în jurul orei 0200, o patrulă de ordine publică din Oltenița, formată din polițiști și jandarmi, a prins în flagrant pe un tânăr din localitate, după ce a pătruns prin efracție într-un imobil nelocuit, de unde a sustras bunuri și bijuterii în valoare de 5.000 lei.
Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că R. Ionel, de 18 ani, din Oltenița, a pătruns prin efracție într-un imobil nelocuit de pe strada Mihai Bravu, proprietarul fiind plecat împreună cu familia în străinătate.
Prejudiciul, constând în aparatură electronică, bijuterii din aur, băuturi alcoolice și articole de îmbrăcăminte, în valoare de 5000 lei, a fost recuperat în totalitate.
Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Oltenița, sub aspectul infracțiunii de furt calificat, pentru stabilirea întregii activități infracționale a suspectului.
Având în vedere că multe din imobilele nelocuite pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp sunt țintele preferate ale spărgătorilor de locuințe, în vederea prevenirii furturilor din acestea, polițiștii reamintesc măsurile care trebuie luate când plecați de la domiciliu:
– înainte să plecați din țară, luați măsurile necesare privind predarea spre păstrare a bunurilor de valoare rudelor sau prietenilor.
– procurați și montați uși metalice la intrarea în locuință și gratii metalice la ferestre; folosiți seifurile bancare pentru a vă depozita bijuteriile și oricare alte valori importante.
– nu furnizați informații despre vecinii dumneavoastră, ce urmează sa plece în străinătate, persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituții sau oferă servicii, dar care nu se pot legitima.
 
Mai mulți bărbați au fost prinși de polițiști în timp ce tăiau copaci de pe marginea DN 3
 
În ziua de 30 ianuarie a.c., în jurul orei 15.30, agenți din cadrul Postului de Poliție Lupșanu au surprins pe J. Constantin, de 19 ani, pe S. Victor, de 17 ani, și pe G. Remus, de 27 ani, toți din satul Răzvani, orașul Lehliu Gară, după ce au tăiat un plop, de pe marginea DN 3, la ieșirea din satul Nucetu.
În aceeași zi, în jurul orei 18.00, agenți de poliție din Lupșanu au prins și pe I. Marcel, de 51 ani, din satul Răzvani, orașul Lehliu-Gară, care, cu ajutorul unei drujbe și unui topor, doborâse un copac de pe marginea DN 3, la ieșirea din satul Nucetu către satul Răzvani.
În cele două situații au fost întocmite dosare penale, urmând să fie stabilită valoarea prejudiciului produs, uneltele folosite la comiterea faptelor fiind ridicate în vederea confiscării.
 
·                              
 
Oltenița – transport ilegal de produse (ne)alimentare/conducătorul auto a fost sancționat de polițiști, produsele fiind confiscate
 
Agenți din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au depistat în trafic, pe șoseaua Călărași, în seara de 30 ianuarie a.c., ora 1835, autoturismul marca Dacia Logan, condus de M. Constantin, de 34 ani, din București.
În urma verificărilor efectuate, în autoturism au fost identificate bunuri alimentare și nealimentare, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de proveniență, acestea urmând să fie comercializeze pe raza municipiului Oltenița.
M. Constantin a fost sancționat contravențional conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, bunurile, în valoare totală de 1600 lei, fiind ridicate în vederea confiscării.

Comentariile sunt inchise.