IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 8:33 pm - 24 ianuarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Oltenița – doi bărbați au fost prinși în flagrant de polițiști după ce au sustras furaje dintr-o societate comercială din Mânăstirea

Agenți de poliție din cadrul Secției Rurale Oltenița, aflați în serviciu pe raza comunei Mânăstirea, în seara de 23 ianuarie a.c., ora 21:30, au prins în flagrant pe D. Ion, de 51 ani, și pe C. Ion, de 43 ani, ambii din comuna Spanțov, județul Călărași, care au sustras aproximativ 500 kg de furaje concentrate din incinta unei societăți comerciale din comuna Mânăstirea. Acestea erau transportate cu autoturismul furgon marca Volkswagen, condus de C. Ion.
Întreaga cantitatea de furaje a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, prejudiciul urmând a fi comunicat ulterior de societatea păgubită.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, urmând să fie luate toate măsurile legale.

·                            
 
Oltenița – tineri, surprinși de polițiști după ce au sustras două biciclete

În seara de 23 ianuarie a.c., ora 23:50, agenți de poliție și jandarmi au oprit, pe bulevardul 22 Decembrie, din municipiul Oltenița, trei tineri care aveau asupra lor două biciclete.
Din verificările efectuate și potrivit declarației celor trei tineri, T. Laurențiu, de 14 ani, P. Costel, de 17 ani, și C. Robert, de 14 ani, toți din comuna Curcani, județul Călărași, a rezultat că au sustras bicicletele de pe raza municipiului Oltenița, din scara unui bloc de pe bulevardul 1 Decembrie.
Polițiști au identificat și partea vătămată, D. Daniel, de 43 ani, din Oltenița, căreia i-a fost restituit prejudiciul recuperat.
În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 
Chirnogi – mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în aplicare de polițiști

La data de 23 ianuarie a.c., polițiștii din Chirnogi au pus în aplicare  mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis de judecătoria Oltenița la data de 21.01.2013, pe numele lui E. Valentin, de 23 ani, din comuna Chirnogi.
Bărbatul, condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere, a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Călărași și a fost depus în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

·                            

Lehliu Gară – elevi, surprinși de polițiști, practicând jocuri de noroc în zona unei unități de învățământ

În ziua de 23 ianuarie a.c., în intervalul orar 09,00-12,00, polițiști de ordine publică din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice în zona instituțiilor de învățământ de pe raza orașului.
În timpul activităților desfășurate, au fost depistați D. Laurențiu, de 18 ani, din satul Săpunari, T. Florian, de 15 ani, din satul Săpunari, P. Vasile, de 19 ani, din comuna Sălcioara, județul Ialomița, toți elevi în cadrul unui grupului școlar din Lehliu Gară, care se aflau în zona sălii de sport, unde practicau jocuri de noroc pe bani.
Polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, valoarea totală a amenzilor fiind de 1850 lei, și au notificat conducerea unității de învățământ cu privire la neregulile constatate.

Comentariile sunt inchise.