IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 8:51 pm - 12 ianuarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Fundeni – suspect de ultraj asupra polițiștilor, arestat preventiv

În ziua de 11 ianuarie a.c., în baza mandatului de arestare preventivă emis de Judecătoria Oltenița, T. Constantin, de 29 ani, din comuna Fundeni, județul Călărași, suspect de săvârșirea infracțiunii de ultraj asupra unor agenți de poliție, a fost depus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.
Agenții de poliție din cadrul Secției Poliție Rurală Gălbinași, care au intervenit, în noaptea de 05 ianuarie a.c., în urma unei sesizări a unor agenți de pază din comuna Fundeni cu privire la faptul că au surprins doi bărbați, unul dintre ei având în mână un cuțit, au fost amenințați de aceștia.
Suspecții, T. Constantin, de 29 ani, și T. George, de 23 ani, ambii din comuna Fundeni, au rupt epoletul unui agent și au lovit cu piciorul portiera autospecialei de poliție, producând avarii prin înfundare. Cei doi au fost imobilizați și conduși pentru cercetări la sediul Postului de Poliție Fundeni.
În ziua de 10 ianuarie a.c., procurorii au luat măsura reținerii lui T. Constantin și prezentării sale la Judecătoria Oltenița, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.
 
·                            
 
Perișoru – suspecți de furt de animale, reținuți de polițiști

Prin extinderea cercetărilor efectuate de polițiști din cadrul Secției Rurale Dragalina și Postului de Poliție Perișoru într-un dosar penal privind furtul de ovine, produs în noaptea de 04/05 ianuarie a.c., s-a constatat că la săvârșirea infracțiunii au participat și D. Constantin, de 31 ani, și I. Ștefan, de 18 ani, ambii din comuna Perișoru.
Polițiștii i-au reținut ieri, pentru 24 de ore pe cei doi suspecți, urmând ca astăzi să-i prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași pentru promovarea propunerii de arestare preventivă.
În cauză este cercetat în stare de arest preventiv și S. Cătălin, de 31 ani, din Perișoru, care a fost prins în flagrant de polițiști, în timp ce transporta cu atelajul hipo animalele sustrase dintr-o fermă.
Prejudiciul, în valoare de 2000 lei, a fost recuperat și restituit părții vătămate.
·                            

Gruiu – accident rutier ușor, produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile unui carosabil acoperit cu polei

În dimineața de 11 ianuarie a.c., ora 05:45, pe D.N. 4, în interiorul localității Gruiu, U. Vasile, de 46 ani, din Oltenița, a condus autoturismul marca Daewoo Tico, și, din cauza adaptării vitezei de deplasare la condițiile unui carosabil acoperit cu polei, a derapat. Conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu autoturismul Dacia, condus de T. Ionel, de 39 ani, din comuna Șoldanu, județul Călărași, care se afla răsturnat ca urmare a unui eveniment rutier anterior, soldat doar cu pagube materiale.
După impact, autoturismul Daewoo Tico a ricoșat și a accidentat pe C. Anca, de 44 ani, din Oltenița, care se afla se pe marginea carosabilului, după ce coborâse din autoturismul Dacia. Victima a fost transportată de la un spital din București pentru investigații medicale.
U. Vasile a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, și i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentariile sunt inchise.