IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 1:06 pm - 19 decembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Oltenița – articole pirotehnice, interzise spre comercializare persoanelor fizice, confiscate de polițiști 

În urma unui control efectuat de polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Călărași pe linia verificării respectării prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, în după-amiaza de 18 decembrie a.c., la o întreprindere individuală cu sediul în municipiul Oltenița, județul Călărași, a fost întocmit un dosar penal și au fost confiscate peste 1000 de articole pirotehnice.
Polițiștii au identificat pe I. Nicolae, angajat al unității respective, care deținea în vederea comercializării către persoanele fizice a 1036 articole pirotehnice interzise, din categoria a-II-a.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii de infracțiuni prevăzute și sancționate de Legea 126/1995.

Reamintim că SE INTERZICE folosirea obiectelor artizanale de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice în următoarele situații:
a) între orele 24,00 și 6,00, cu excepția perioadelor autorizate, precum și a evenimentelor de interes local, național sau internațional, în baza aprobării autorităților locale;
         b) la o distanță mai mică de 50 m de construcțiile de locuințe cu până la 4 niveluri și la mai puțin de 100 m față de cele cu peste 4 niveluri;
         c) la o distanță mai mică de 500 m de instalațiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare și livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalațiile de gaze;
d) la o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie;
          

e) în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre;
           f) pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale și în spații deschise cu aglomerări de persoane;
          g) la o distanță mai mică de 500 m de păduri.

Potrivit Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive „Producerea, experimentarea, prelucrarea, deținerea, transportul, folosirea sau orice altă operațiune cu materii explozive, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.

·                           

Călărași – pieton accidentat ușor / conducătorul auto a părăsit locul faptei

În după-amiaza de 18 decembrie a.c., ora 16.15, Poliția Municipiului Călărași a fost sesizată prin SNUAU 112 de D. Ana Maria, de 22 ani, din Călărași, cu privire la faptul că pe strada București, intersecție cu bulevardul Cuza Vodă, a avut loc un accident rutier.
În urma verificărilor efectuate de polițiști din cadrul Biroului Rutier Călărași s-a stabilit că un autoturism marca Dacia Logan, condus de un bărbat, care a părăsit locul accidentului, a lovit și rănit ușor pe B. Cristina, de 11 ani, care traversa strada București prin loc marcat și semnalizat corespunzător.
Polițiștii au reușit identificarea conducătorului auto, T. Georgian, de 29 ani, din Călărași, care a declarat că după accident a oprit autoturismul, însă o femeie aflată la fața locului i-a spus că persoana accidentată nu a pățit nimic, motiv pentru care a părăsit locul faptei. În urma testării sale cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.  
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului, implicat într-un accident de circulație, în urma căruia a rezultat uciderea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau mai multor persoane ori dacă accidentul s-a produs ca urmare a unei infracțiuni, fără încuviințarea poliției.

Comentariile sunt inchise.